секс, оргазъм, жена, възбуда

Защо някои жени достигат оргазъм, а други не?

Пътешествието до оргазма

 

Повечето жени изпитват оргазъм в някакъв момент от живота си, въпреки че начина, по който различните жени изпитват оргазъм, може да варира. Някои жени установяват, че могат да достигнат до оргазъм по-лесно по време на вагинален секс, докато други колкото и да опитват – не могат. Ако все пак успеят е изключително трудно за тях.

 

Някои жени могат да достигнат оргазъм чрез орален секс и то сравнително лесно, докато за други или е много трудно, или се получава само при определени орални ласки. Възможно е и жената да не може да достигне изобщо до оргазъм при орален секс.

 

Същото е и с мастурбацията с ръце и секс играчките като вибратор – някои жени достигат до оргазъм, други – не. Възможно е вибрацията на секс играчките да направи достигането до оргазъм по-лесно при някои жени, но за жалост не за всички.

 

секс, оргазъм, жена, възбуда

 

Това е просто част от механизма на женското тяло – една малка част от пъзела. По принцип жените могат да достигнат до оргазъм дори като се стимулират с помощта на душа и струята вода, триене в легло или възглавница, а понякога и само от стимулация на гърдите в комбинация със сексуални фантазии.

 

Четете още: Кои храни вредят на сексуалното ви желание?

 

Влияние върху оргазма

 

Защо някои жени по-лесно достигането до оргазъм по време на секс или чрез друг вид стимулация? Учените все още не могат съвсем да разберат причините. Някои изследвания показват, че е възможно някои анатомични характеристики да оказват влияние върху лекотата, с която жената достига до върха. Например, жените, чиито клитор е близо до отвора на вагината, могат по-лесно да достигнат оргазъм по време на полов акт.

 

Изглежда, че голямо влияние има и психологическия аспект. Жените достигат по-лесно оргазъм, когато се научат да се отпускат по време на секс и се концентрират или върху физическите усещания на удоволствие, или върху емоционалното преживяване.

 

секс, оргазъм, жена, възбуда

 

Взаимоотношенията с партньора също могат да имат сериозно влияние върху лекотата, с която жената достига оргазъм. Според някои изследвания при двойките, при които партньорите свободно обсъждат и практикуват сексуалните пози, при които има клиторна стимулация, жената достига оргазъм по-лесно и бързо. Освен това, ако в двойката има проблеми и силно напрежение, тези неща се отразяват и спалнята и правят женския оргазъм истинско предизвикателство.

 

Четете още: 5 начина да запазите искрата в дълга връзка

 

Визия, мирис и вкус

 

Някои проучвания сочат, че начина по който жената се чувства в кожата си и мисли за гениталиите си, може да повлияе на лекотата, с която получава оргазъм. Жените, които харесват начина, по който изглеждат гениталите им, какви са на мирис и вкус, например, достигат оргазъм по-лесно. Според други изследвания, личностни черти също могат да повлияят – например, дали жената е отворена за нови преживявания. Такива жени обикновено достигат с по-голяма лекота до оргазъм.

 

Снимки: efou222, seq, godzax Foter.com

Добави коментар