Защо е полезно да правим секс? – част 2

Продължава от: Защо е полезно да правим секс? – част 1

 

Сексът намалява теглото

 

Да речем, че трябва да свалите няколко килограма, но не можете да понесете мисълта, че трябва да се разделите с любимите си лакомства. Сексът може да бъде добра опция! Макар че не може да постигне същите резултати при загубата на тегло и тонизирането на мускулите като традиционното кардио, по време на секс вие изгаряте по 170 калории на час – около един килограм след 21 часа секс.

 

Сексът укрепва вашата връзка

 

Окситоцинът е известен още като „хормон на любовта“, защото той спомага да се изгради доверие в една връзка. Така че колкото повече секс правите, толкова по-сплотени и спокойни ще сте. Това се свързва и с чувството на щедрост, така че можете да благодарите на окситоцина за букета цветя или закуската в леглото, които сте получили.

 

Четете още: Осем изненадващи ползи за здравето от секса

 

Сексът ви кара да се чувствате желани!

 

секс, връзка, намалява теглото, окситоцин

 

Основен компонент на страхотният секс е доброто самочувствие. И когато вашето самочувствие е добро и правите секс, то то се повишава. Което ви позволява да бъдете уникални, красиви и ценени, да се чувствате прекрасно и отвътре и отвън.

 

Сексът намалява риска от рак

 

Проучванията показват че мъжете, които в 20-те си години еякулират повече от 5 пъти седмично, намаляват риска от развитие на рак на простатата. Доказано е също, че риска намалява и при по-възрастните мъже имащи по 21 или повече еякулации месечно. При жените повечето секс намалява риска от рак на гърдата.

 

Четете още: Забраненият плод! – Дневникът на една кифла

 

Сексът увеличава производството на сперма

 

При няколко проучвания е установено, че хората, които имат по-често полов акт имат по-високи нива на производство на сперма, по-висок брой сперматозоиди, както и по-здрави сперматозоиди от тези, които правят по-малко секс. По-голямото производство на сперма е полезно и за дамите, когато се абсорбира от организма тя се справя със стреса, стимулира енергията и спомага за по-лесното забременяване.

 

Снимки: photostock, imagerymajestic FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар