секс, изчакване, връзка, емоции, отношения, доверие

Защо е добре да почакате преди да правите секс – част 2

Продължава от: Защо е добре да почакате преди да правите секс – част 1

 

4. Химия

 

Лесно е да се хванете в капана на физическото привличане. Aко искате сериозна връзка, обаче, e важно да харесате личността срещу себе си – ценностите и характера. Това означава да не позволявате физическото привличане да замъглява преценката ви.

 

Ако наистина искате първо да опознаете човека отсреща, да прекарате известно време с него, да си поговорите, да почувствате емоционална връзка, значи имате сериозни намерения към обекта на чувствата си и вероятно сексът, когато му дойде времето, ще е дори по-зашеметяващ.

 

секс, изчакване, връзка, емоции, отношения, доверие

 

5. Синхронизиране

 

Преди да спят с даден мъж, повечето жени имат нужда да му имат доверие и да се чувстват комфортно с него. За някои това може да отнеме 2-3 седмици, но за други 2-3 месеца. Добре е да разберете какви са границите и при двамата и да разберете колко можете да изчакате. Оставете на партньора си времето, което му е необходимо, за да изпита комфорт и сигурност с вас. Напредвайте малко по малко във физическите си отношения. Когато отсрещният е готов да правите секс, определено ще го разберете.

 

Четете още: 11 ползи от самочувствието

 

6. Мислете дългосрочно

 

Това е най-добрият начин да вземете решение дали да предприемете следващата стъпка в отношенията си. Ако смятате, че тази връзка е трайна и силна, ако виждате потенциал да се превърне в нещо значимо и сериозно, може би е време да стигнете до следващото ниво.

 

Ако обаче все още не сте съвсем уверени в чувствата си и в чувствата на половинката си, в перспективата за отношенията ви, може би е добре да си дадете малко време, в което да ви се изяснят тези неща.

 

Забавянето и отлагането на секса не само ще ви даде възможност да вземете по-информирано и разумно решение, но и ще ви помогне да изградите по-силна емоционална връзка. От своя страна, това ще увеличи физическото привличане между вас.

 

секс, изчакване, връзка, емоции, отношения, доверие

 

7. Следвайте инстинктите си

 

Ако се чудите дали сте готови да правите секс, вероятно все още не сте. Правете секс тогава, когато усетите, че тялото ви наистина желае това. Ако това се случи още на първата среща, не е нужно да се борите със себе си – отдайте се на желанието. Ако пък решите първо да изградите връзката си, изчакайте колкото ви е необходимо.

 

Всичко зависи от това, какво търсите в една връзка. Ако търсите сериозен партньор и дългосрочен ангажимент, може би е по-добре да почакате, докато се почувствате съвсем комфортно един с друг. Ако искате просто флирт, не е необходимо да чакате.

 

Четете още: 8 начина да сте по-спокойни

 

Най-важно е да запомните, че няма универсален отговор. Няма решение или срок, който да е подходящ за всички случаи. Всеки човек е различен, всеки с когото излизате е различен и вие изграждате една съвсем нова връзка и нови отношения. Не се заблуждавайте, че ако веднъж сте правили секс на първата среща и е било пълен провал, ще е винаги така, както и обратното. Изчакването не ви дава гаранция за качество на връзката, просто създава предпоставки за изграждането на емоционална привързаност между вас и обекта на чувствата ви. В крайна сметка се доверете на това какво чувствате и искате и няма да сгрешите!

 

Снимки: Talal Albannai, Niks Freimanis Foter.com

Добави коментар