секс, изчакване, срещи, опознаване

Защо е добре да почакате преди да правите секс – част 1

Сексът може да доминира в мислите, мечтите и фантазиите ни, но в действителност голяма част от вниманието ни се насочва по-скоро към въпроси, като кога и дали да правим секс с някого.

 

Без значение колко доминират тези въпроси в мислите ни, изглежда, че никой никога не е сигурен на 100%. Вероятно причината за това е, че „правилните“ отговори са променливо понятие, което зависи от различните ситуации и партньори.

 

В крайна сметка, ако се питате дали трябва да почакате, преди да правите секс с даден човек, вероятно искате между вас да се получи нещо повече от флирт. Вероятно търсите емоционална и физическа връзка. В много случаи обаче, опитът и интуицията ни подсказват, че преди да правим секс с партньора си, трябва да изградим по-здрава емоционална връзка с него. Чак тогава можем да преминем към следващото стъпало.

 

Винаги е по-добре да започнете да се разбирате един с друг преди да започнете да правите секс. Това означава да се опознаете – да разберете какъв е животът на човека до вас и по какъв начин вие можете да се впишете в него. След това трябва да разберете дали мястото, което ви е отредено ви харесва.

 

секс, изчакване, срещи, опознаване

 

Няма фиксирани правила за отношенията, особено когато става дума за интимност с някого, но като цяло е добре да почакате, докато се чувствате готови и сте изградили емоционална връзка, както и взаимно уважение и доверие. Сексът на първа среща може да остави грешно впечатление в отсрещния човек и е добре да го избягвате, особено ако търсите сериозна връзка.

 

Няма нищо лошо в секса за една вечер, ако той е това, което искат и двамата партньори и никой не очаква повече от другия. Но ако смятате, че отношенията ви имат потенциал, не бързайте да скачате в леглото с обекта на желанията си, защото може да го заблудите за собствените си мотиви и той да помисли, че вие самите искате просто секс за една вечер.

 

Да, всеки от нас има познати, които са се оженили след като са правили секс на първата си среща, но това е по-скоро изключение, а не правило.

 

Четете още: Защо красивите жени излизат с грозни мъже?

 

1. Не правете връзката си зависима от секса

 

Последните проучвания показват, че двойките, чиято връзка продължава много дълго време, изчакват между 3 и 5 срещи, преди да правят секс. С други думи, те изчакват между 1 и 5 седмици, в зависимост от честотата на срещите. В този етап обикновено партньорите започват да се опознават и да добиват по-реална представа един за друг.

 

В една наистина здрава връзка трябва да има хармоничен баланс между физическото и емоционалното. Ако правите секс твърде рано, това може да направи връзката ви повече сексуална, отколкото емоционална. Затова трябва да изградите емоционална връзка с партньора си, за да имате такава и занапред, когато сексът естествено стане част от отношенията ви.

 

секс, изчакване, срещи, опознаване

 

2. Очаквания

 

Изчакването преди да правите секс е добър начин да разберете дали наистина харесвате човека, с когото се срещате. Според проучванията, след като една жена спи с мъж, тялото ѝ отделя окситоцин – хормон, който я кара да се чувства свързана с него. Ако мъжът не е сигурен дали иска жената да се почувства свързана с него твърде скоро, по-добре е да почака.

 

Четете още: 50 начина да се свържете със себе си

 

3. Комфорт и доверие

 

Сексът е нещо страхотно, но без значение от колко време се срещате, трябва да се чувствате комфортно с партньора си, преди да си легнете с него. Всички взаимоотношения се развиват по различен начин, така че без значение дали това е 3-тата ви среща или 7-мата, дайте си време да изградите доверие и да се почувствате готови. Когато си вярвате и се чувствате добре един с друг, време е да пренесете емоциите и в спалнята.

 

Продължава на: Защо е добре да почакате преди да правите секс – част 2

 

Снимки: gunman47, Megan_Alys, Mr.Sai Foter.com

Добави коментар