Запознайте домашния любимец с вашето бебе – част 1

Поздравления – вие очаквате бебе! Ако семейството ви вече има домашен любимец, ще трябва да му помогнете да се приспособи към новия член, който ще се появи скоро – бебето.

 

Можете да помогнете на вашия домашен любимец да се справи с тази голяма промяна по същия начин, както когато родителите помагат на братче или сестриче да приветства нов член на семейството.

 

Като следвате съветите, посочени по-долу, можете да облекчите стреса на вашия домашен любимец и да му помогнете да посрещне новото бебе.

 

Мога ли да запазя котката си?

 

Ако сте бременни, вие най-вероятно сте чували за токсоплазмозата и знаете, че тя може да причини сериозни увреждания на плода. Въпреки това, токсоплазмозата е рядко заболяване и лесно може да се избегне.

 

Паразитът, причиняващ болестта, може да се намери в изпражненията на котките, които поглъщат сурово месо, птици, мишки или замърсена почва. Следователно токсоплазмозата се среща най-често в необработено сурово месо.

 

Как ще реагира моят домашен любимец?

 

Без значение по какъв начин планирате бъдещето си, появата на новия член на семейството може да се окаже трудно за вашия любимец.

 

Четете още: Лекуват ли домашните любимци? 

 

Не забравяйте, че вашето куче или котка, е вашето първо „бебе“ и е свикнало да бъде центъра на вниманието ви. Така че е разбираемо, когато то изпита нещо подобно на братска/сестринска ревност, когато доведете ново човешко бебе в дома си.

 

Можете да намалите това усещане, като подготвите животното, преди да се появи новото бебе. Например, тъй като вашето бебе ще отнема много голяма част от времето и енергията ви, постепенно започнете да прекарвате все по-малко време с домашния си любимец.

 

Честото хокане и изолирането на домашният любимец след като бебето се появи вкъщи, най-вероятно ще го притесни. Ако то е особено привързано към бъдещата майка, друг член от семейството трябва да развие по-близки отношения с него. По този начин домашният ви любимец ще се чувства обичан и обгрижван, докато вие се занимавате с бебето си.

 

Продължава на: Запознайте домашния любимец с вашето бебе – част 2

Добави коментар