Закуска за заети мами

Започването на деня с удовлетворяваща и обилна закуска е от съществено значение за доброто здраве на майката, която трябва да се грижи за… какво ли не. Според изследванията, жените, които хапват добре на закуска, консумират по-малко калории през деня и обикновено са по-стройни и слаби. Освен това по-успешно поддържат добро тегло в дългосрочен план.

 

Дори и да пренебрегнете факта, че добрата закуска помага за поддържането на стабилно и здравословно тегло, тя има и други предимства. От съществено значение е за издръжливостта ви, когато сте подложени на стрес. Освен това настроенията ви ще са по-стабилни и постоянни в сравнение с дните, започващи без закуска.

 

Когато храните тялото си с полезни вещества – първото нещо, което консумирате сутрин, това определено ще допринесе значително за издръжливостта ви през целия ден, дори и ако графикът ви е натоварен.

 

Всяка майка знае, че сутрините са едни от най-натоварените часове в денонощието. Ако ви е трудно да отделите време за здравословна закуска рано сутрин, предлагаме ви 3 съвета, благодарение, на които ще спестите ценни минути, а и няма да се лишите от това толкова важно за здравето ви хранене.

 

Четете още: 5 мита за майчинството, които ви пречат

 

1. Пригответе се от предната вечер

 

Смесете още предната вечер няколко яйца, кълцан спанак, сирене, а защо не и малко ситно нарязано пушено месо. На следващата сутрин всичко, което трябва да направите е да разтопите малко масло в тигана и след 2 минути ще имате страхотен и супер здравословен омлет.

 

2. Запасявайте се

 

Отделете малко време през уикенда, за да се запасите с готови здравословни закуски – пълнозърнести храни, здравословни мазнини, ядки, сушени плодове и каквото още ви дойде наум. Можете да опаковате по-нетрайните такива поотделно и да ги съхранявате във фризера. Едно бързо размразяване в микровълновата ще ви осигури страхотна и обилна закуска само за няколко минути.

 

3. Бърза закуска

 

Едни от любимите светкавични закуски, благодарение на които можете да спестите доста време, са киселото или прясното мляко с мюсли и сушени плодове, както и сандвич от пълнозърнест хляб с фъстъчено масло и конфитюр. А защо не и любимата филийка с лютеница, пастет или крема сирене?

Добави коментар