Заедно по Коледа

По време на зимната ваканция на децата ви, имате няколко седмици, в които те са у дома по цял ден. Това е чудесен момент да заздравите връзката помежду си. Не пропускайте тези забавни възможности да се сближите с тях.

 

Коледни забавления

 

Опитайте нещо ново заедно през тази почивка. Разгледайте рецепти за нови коледни сладки, украсете заедно елхата, изрежете гирлянд или снежинки от хартия. Не забравяйте класическия Снежко и пързалянето с шейна или найлон. Сближаването е гарантирано!

 

Без WiFi

 

Независимо дали отивате на къмпинг в планината, или си оставате у дома, направите си почивка от технологиите. Не използвайте мобилни телефони, таблети, дори не гледайте телевизия. Без Фейсбук или текстовите съобщения. Представете си как цялото време ще бъде само за вас и вашето семейство – истинско общуване.

Малко по-добри

 

Децата (а понякога и възрастните) често са погълнати от комерсиализма на ваканционния сезон, като се фокусират върху подаръците, вместо върху духа на сезона. Помислете за празниците. Опитайте да давате, вместо да получаване чрез доброволческа дейност с децата ви. Можете да раздадете храна или да влезете в ролята на Дядо Коледа за някое дете, което няма да получи подарък от друг. Детето ви може да поиска да подари своя играчка, с която да дари усмивка на друго дете. Да направите нещо добро тази година, ще ви изпълни с радoст, която не можете да си купите в магазина.

 

Четете още: Кога децата спират да вярват в Дядо Коледа? 

 

Опознаване

 

Ако сте били твърде заети с работа, училище и извънкласни занимания през учебната година и не сте имали време да общувате достатъчно с децата си, то сега е идеалният момент. Вместо да се концентрирате върху това, какво да приготвите за обяд или вечеря, дали са си написали домашните, или измили ли са си зъбите преди училище, попитайте ги кой е любимият им предмет в училище, какво обичат да правят след училище и с кого са искали да играят на детската площадка.

Може да изглежда малко странно на пръв поглед, но колкото повече време отделяте да говорите с децата си за на пръв поглед маловажни неща, толкова по-вероятно е те да дойдат при вас, когато имат наистина сериозен проблем.

 

Четете още: Как се празнува Коледа по света?

 

Духът на Коледа

 

Направете бисквитки и горещо какао, обиколете града, за да видите традиционните коледни светлини, украсете празнично коледната елха. Направете всичко, което прави Коледата забавна. Отидете в мола и се снимайте с Дядо Коледа – това ще бъде спомен, на който ще се смеете след време.

Добави коментар