секс, забременяване, пози, сперматозоиди, шийка на матката

Забременяването и секс позите

Има ли по-подходящи секс пози за забременяване?

 

Може би сте чували, че някои секс пози са по-подходящи за забременяване от други, например – когато мъжът е отгоре. Действително няма доказателства в подкрепа на тази теория. Всъщност все още няма направени изследвания.

 

Специалистите обаче са направили други проучвания или по-точно – какво се случва когато мъжът еякулира във вагината на партньорката си. Някои по-смели двойки доброволно са се подложили на сканиране с ядрено магнитен резонанс, докато правят секс.

 

Изследването разглежда две пози – мисионерската (когато мъжът е отгоре) и кучешката (когато мъжът е зад жената, а тя е на колене). Тези пози позволяват по-дълбоко проникване и по пътя на логиката – би трябвало да изпращат сперматозоидите по-близо до шийката на матката.

 

Изследването потвърждава, че в тези две пози, върхът на пениса достига вдлъбнатините между шийката и стените на вагината. Мисионерската поза позволява на пениса да достигне вдлъбнатината в предната част на шийката на матката, а кучешката – вдлъбнатината в задната част на шийката.

 

секс, забременяване, пози, сперматозоиди, шийка на матката

 

Все още не се знае дали останалите пози, като например – жената отгоре, са също толкова подходящи за попадането на сперматозоидите възможно най-близо до шийката на матката. Независимо от това, най-добре е да се насладите на разнообразие в сексуалния си живот и да се забавлявате, докато опитвате да забременеете.

 

Трябва ли да получите оргазъм, за да забременеете?

 

Ако се опитвате да забременеете, съвсем логично е, че за мъжа еякулацията е задължителна. Всъщност някои сперматозоиди могат да изтекат и преди еякулацията. Женският оргазъм от друга страна, носи удоволствие и удовлетворение, но няма да помогне на сперматозоидите да стигнат до маточните тръби и да оплодят яйцеклетката. Леките контракции на матката могат да помогнат, но те се получават и без оргазъм.

 

Вижтете още: Как да се подготвите за бебе?

 

Като цяло женският оргазъм не е съществен за зачеването. Всъщност жената може да забременее в някои случаи, без дори мъжът да достигне оргазъм, нужно е само да бъдат изхвърлени сперматозоиди (което както споменахме, може да се случи и преди еякулацията).

 

Има ли значение секс позата за това дали ще забременеете с момче или момиче?

 

За това твърдение няма доказателства, но за сметка на това има изобилие от легенди. Според едни – ако жената е отгоре, ще забременее с момиче, а ако мъжът – момче. Това обаче не са доказани теории, а по-скоро митове.

 

секс, забременяване, пози, сперматозоиди, шийка на матката

 

Трябва ли да лежите след края на секса?

 

При всички случаи това няма да ви навреди. Ако полежите малко след секс, е по-вероятно спермата да остане по-дълго около шийката на матката, отколкото ако се изправите веднага. Но все пак, дори и да се изправите, не забравяйте, че всяка еякулация съдържа милиони сперматозоиди, тоест имате изобилие от тях във вагината си.

 

Ако разполагате със свободно време, можете все пак да останете легнали около половин час след секс. Също така можете да легнете по гръб и да повдигнете таза си с възглавница. Възможно е това да насочи сперматозоидите към шийката на матката, матката и фалопиевите тръби. Не правете това, ако сте податливи към инфекции на пикочните пътища и лекарят ви е посъветвал да изпразвате пикочния си мехур непосредствено след секс.

 

Вижте още: 5 знака, че сте готови да имате бебе

 

Друг трик, който според някои жени работи, е да легнете по гръб и за няколко минутки да „карате колело“ във въздуха след секс. Ако не друго, то поне с партньора ви ще се посмеете. А какво по-хубаво от това?

 

Основното, което трябва да запомните, е че редовният секс наистина може да помогне много със забременяването. Сексът 3 пъти седмично повишава шансовете да забременеете в рамките на година, в сравнение със секса веднъж седмично. Ако се опитвате да забременеете от година или повече, но нямате успех, над 35 г. възраст сте или имате нередовна менструация – най-добре е да се консултирате с гинеколог, а в последствие и със специалист по репродуктивни проблеми, ако се наложи.

 

Снимки: GreggMP, Mr.Sa, pedrosimoes7, neajjean Foter.com

Добави коментар