Забавни коледни свещници

Коледните свещници са едно невероятно допълнение към вашата декорация, тъй като те са функционални и стилни. Винаги е приятно да ги гледаме и да усещаме миризмата им. А и част от магията на коледните празници се крие в ароматите и украсата. Затова днес ви предлагаме да сътворите сами част от вълшебството, като си направите забавни коледни свещници.

 

Ще са ви необходими следните материали:

 

 

• Прозрачни гладки стъклени чаши – най-добре ще е, ако успеете да намерите по-дебелостенни.

• Хартия за опаковане на подаръци с коледни мотиви. Вземете по-плътна, за да не се разкъса, когато сложите лепилото.

• Течно лепило за хартия.

• Ножици.

• Брокат или лепило с вложен брокат.

• Чаени свещи с предпочитания от вас аромат.

 

Първо се заемете с изрязването на картинките. Ако имате достатъчно порастнали деца, за да използват ножица, на тях също ще им е забавно да изрязват картинките.

 

 

След като сте приготвили картинките, можете да започнете с лепенето. Намажете внимателно изрязаните картинки с лепило.

 

 

Поставете ги на желаното от вас място на чашата и внимателно притиснете, за да не остане въздух под картинката. Не се притеснявайте, ако изцапате с лепило около картинката. След като изсъхне, то изветрява и не оставя следи по стъклото.

 

 

Сега само трябва да изчакате да изсъхне лепилото. Можете да декорирате ръбчето на чашата с брокатеното лепило или с друг брокат по ваше желание. Ако използвате брокат, намажете ръба на чашата с лепилото за хартия, след това потопете тази намазана част в предварително изсипания в някакъв съд брокат. Изтърсете леко, за да опада излишното количество и оставете отново да изсъхне. Остана само да поставите свещта в чашата и свещника ви е готов за използване.

 

 

Добави коментар