Забавления по време на летните горещини

Ако на децата ви са им омръзнали пързалките, люлките и катерушките в близкия парк, ето няколко идеи за забавления през ваканцията.

 

Водни пистолети

 

Евтини, намират се навсякъде. Ако не ви пука, че детето ви ще се измокри, организирайте си стрелба с водни пистолети. Децата се забавляват добре в компанията на връстници, но с нескрита радост посрещат участието в игрите и на мама и тати. Така че, не се бойте, обличайте банските, и „Атакааааа!”. По-лек вариант е стрелбата по цел. Дали ще е нарисуван от вас кръг, празна кофа или леген, няма никакво значение. Само не забравяйте, ако не сте си у дома, да вземете поне един резервен комплект дрехи.

 

Водни бомби

 

За незапознатите – водни бомби са балони пълни с вода. Изберете не много здрави и не много големи балони. Идеални за целта са пакетите от по 50 или 100 броя, които продават в магазинчетата за 1 лв. Големината е колкото грейпфрут, за да са удобни за хващане от детските ръчички. При игрите с водни бомби има известна загуба на време в предварителна подготовка. И реална възможност да не успеете да напълните нужното количество бомби, защото докато вие пълните една, децата вече пукат предишната. Варианти за игра – много. Може да се състезавате чия бомба ще направи по-голяма локва, чия бомба ще се спука най-далеч, чия бомба ще издържи най-много хвърляния (учудващо, но имаме бомби, оцелели по 3-4 хвърляния). И тук може да приложите стрелба за точност, аз и моите деца го правим в пластмасов обръч, но може и нарисуван кръг с тебешир.

 

Магията на слънчевата вода

 

Едва ли има дете, което не обича да се мокри. Позволете им да го направят сами. Напълнете няколко пластмасови бутилки или кофи/легени, оставете на слънчево място и след няколко часа имате вода за къпане. Нищо не може да се сравни с топлината на слънчевата вода. Казват, че водата има памет. Може би е затова, защото е естествено нагрята.

 

Сапунени мехури

 

Още едно лятно, макар и не толкова разхлаждащо развлечение. Моите деца могат с часове да правят, ловят и пукат балончета. В нета може да откриете рецепти как сами да си направите сместа, за да е ефективна и да се получават повече балончета.

 

Приятни забавления!

 

Източник: mamablog.bg

Снимка: FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар