Естествено кърмене

Въведение от Д-р Мери Фютрел

 

Раждането е вълнуващ и трескав период, в който правим избор за много неща. Едно от първите решения е как да храним новороденото. Несъмнено кърмата е най-добрият старт, който може да се даде на Вашето бебе – тя осигурява защита срещу инфекции и дава редица предимства, както при по-нататъшното здравословно развитие на Вашето дете, така и за Вашето  собствено здраве.

 

Philips  AVENT създава Инструкцията за кърмене, за да обясни основните моменти от процеса на кърмене и да отговори на някои от най-често задаваните въпроси.

 

Д-р Мери Фютрел казва: „По време на моите съвместни проучвания с компанията,  бях впечатлена от техния последователен ангажимент да подпомагат майките, които кърмят с техните продукти. Включително и с разработването на Помпата за гърди – първата помпа, която е проектирана да работи на физиологичен принцип, като имитира движенията  на бебето по време на сучене. Някои жени се справят лесно още от първия път, други разбират, че както всяко умение, кърменето изисква практика, за да успееш. Не забравяйте, че Вашите акушерка, детски консултант и лекар са на разположение, за да отговорят на Вашите въпроси и да Ви информират как да се справите в началото.”

 

Мери  Фютрел е главен лектор и консултант-педиатър към Изследователски център за детско хранене MRC, Детски здравен институт, Лондон.

 

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

philips avent

 

Добави коментар