Ембрионално развитие в 7 седмица на бременността

Към 6-та седмица

 

Вашето бебче започва да изглежда като извънземен. Не, сериозно – благодарение на неговите лукообразни очи и изпъкнало чело, вашият вътреутробен „наемател” изглежда като същество от друга планета.

 

Очите и ямките на ушите са най-добре оформени от чертите на лицето. В допълнение миниатюрните му кости започват да се втвърдяват.

 

Още по-вълнуващо е, че полът на бебето вече е определен. Въпреки че гениталиите му не са достатъчно видими за да може да определите какъв цвят дрешки да започнете да купувате.

 

И наистина за да е завършен извънземният му вид, малката бебешка опашка е засенчена от разтежа на малките странни крачета (най-накрая!), които сега са завършени с колене и зачатъци на пръсти.

 

А как е майката?

 

Ако хаотичната смяна на настроението не ви е подсказала – хормоните ви още бушуват, защото плацентата все още не е поела производството на хормоните за бебето. Това ще се случи след около две седмици. Така че до тогава не очаквайте промяна.

 

В този момент, ако сте късметлии да имате чувствителен приятел или член на семеийството, той ще забележи, че сте малко по-емоционални и с по-лошо настроение. Винаги си струва да отделите време и усилие за да обясните на себе си (и ако сте готови – и на другите) причината да сте емоционално нестабилни – не е необходимо да сте раздразнителни само защото се чувствате по-уморени от обикновенно.

 

Фокусирайте се върху дишането си и енергийното ниво. Дремвайте, ако се чувствате уморени, но не забравяйте за намаляващите стреса, здравословни енергични разходки на свеж въздух. Седнете ако започне да ви се гади. Отделяйте време да се храните здравословно – с богата на витамини храна, когато сте гладни.

 

Бременността е тежка за тялото ви и емоционалното ви състояние. Това означава, че трябва да се фокусирате върху позитивната енергия протичаща през тялото ви за да можете да осигурите най-бесопасния, най-здравия и най-щастливия дом който е възможен за вашето бебе.

 

Към 8-ма седмица

Добави коментар