Ембрионално развитие в 25 седмица на бременността

Към 24-та седмица

 

Физическите пропорции на вашето мъниче са почти завършени. По-голямата част от това, което остава е наддаване на тегло и огромно развитие на нервната система.

 

Добрата новина: ако вашето бебче се роди преждевременно, то най-вероятно ще оцелее без голяма травма, защото дробчетата му вече са започнали да произвеждат повърхностноактивно вещество (ПАВ) през миналата седмица, което означава, че деликатната му респираторна система става по-силна с всеки изминал ден.

 

Да, сега е момента за малка въздишка на облекчение и потупване по гърба. Всичко което правите – здравословният начин на живот и хранене вече ви подготвя (и вас и вашето бебе) за едно нормално раждане.

 

Вашето бебче би трябвало вече леко да започне да променя седалищното си положение (с главата нагоре, дупето и краката – надолу) и да започва да се завърта с глава в посока на родилния канал.

 

Ако всичко върви добре и вътреутробния ви взломаджия не е опърничав, ще успее да се обърне в следващите няколко седмици.

 

Времето е кратко (или доста дълго – в зависимост от това кого питате) – остават само (цели) 14 седмици преди отново да станете единствения човек обитаващ това тяло… с един мъничък, чисто нов, поразителен член на семейството!

 

А как е майката?

 

Вторият триместър почти е свършил, което означава, че остава да се насладите на онзи финал включващ епически размери и разтягания!

 

Говорейки за епически, вие очевидно носите по-голяма тежест в момента и несъмнено гърба ви ви напомня за това по по-безболезнени или по-болезнени начини.

 

Направете усилие да заемете добра поза, за да облекчите част от напрежението в гърба. Ако не сте забелязали до сега – прегърбването му се отразява лошо.

 

Топлите вани са най-лестният (и най-прекрасният) начин да намалите болките, асоциирани с това да бъдете човешки инкубатор. И не се притеснявайте за температурата (независимо какво твърди баба ви) – докато не започнете да се изгаряте, тялото ви ще е способно да регулира температурата в утробата ви.

 

Очевидно е време, някой със силни ръце, който ви обича да започне да ви масажира по-често. Или, ако сте достатъчно големи късметлии да имате някой излишен лев, можете да се насочите към СПА, където можете да си направите различни процедури подходящи за бременни.

 

Към 26-та седмица

Добави коментар