Ембрионално развитие във 2 седмица на бременността

Към 1-ва седмица

 

Сега зиготата се разделя на два слоя: амниотична кухина и ембрион. Основната задача на амниотичната кухина е да предпазва и храни бебето ви докато плацентата все още не се е формирала напълно. Плацентата тъкмо започва да се оформя, но няма да може да изпълнява функциите си още около 8 седмици. Зачатъците на пъпната връв са едва забележими и частично функционират.

 

А как е майката?

 

Повечето жени, които не се опитват активно да заченат, все още не подозират за плода в тяхната утроба, и че той расте с изключителна бързина. Някои от вас ще започнат да забелязват увеличена нужда за често уриниране, странни пристъпи на неочаквана умора и чувствителност на гърдите – най-честите симптоми в началото на бременността.

 

По това време e малко вероятно тялото ви да произвежда достатъчно големи количества от хормона HCG (Human Chorionic Gonadotropin / човешки хорионгонадотропин), за да даде положителен резултат на тест за бременност.

 

Тези жени, които следят телесната си температура, ще забележат продължително увеличение на обичайната си температура, което на този етап сигнализира за присъствието на най-малкия бъдещ член на семейството.

 

Към 3-та седмица

Добави коментар