Еко хранителни навици

Никога не е излишно да преосмислим навиците си за хранене и готвене. Има толкова много малки промени, които всички ние можем да направим в ежедневието си,  така че с течение на времето да повлияят и на света, в който живеем.

 

 Въпреки, че е невъзможно да прилагаме всички тези промени през цялото време, важно е да отчетем как нашите действия влияят на по-глобалната картина. Какво можете да направите:

 

Купувайте месо от село, когато е възможно

 

Ако оставим настрана значителните ползи за здравето, които има това месо, спрямо месото на животните, отгледани по конвенционален начин, свободно пасящите животни допринасят за подобряването на околната среда. Те помагат за наторяването на почвата и не се нуждаят от хранене със синтетични фуражи.

 

месо, здраве, отглеждане, еко, продукти

 

При свободно пасящите животни не се налага да се обсъжда въпроса за изхвърлянето на отпадъците, който възниква при отглеждането на животни по конвенционален начин.

 

Също така пашата на животните подпомага за завръщането на местните видове растения.

 

Четете още: Ползите от органичната храна

 

Подкрепяйте местните производители

 

Купуването на стоки от местните производители може да направи чудеса за околната среда и местната икономика. Няма да е необходимо храната да издържа на големи пътувания (и химична обработка за това), което пести гориво. Избирайки някоя ферма близо до вашия град, вие ще си набавяте и екологично чиста храна.

 

производители, храна, икономика, екологични, природа

 

Четете още: Какво е ГМО?

 

Инвестирайте кухненски продукти за многократна употреба

 

За щастие в момента, наистина е модерно да се щади околната среда и има много стилни продукти, които само чакат да бъдат закупени. Можете например да изберете бамбукова дъска за рязане, бутилки за многократна употреба и дори обикновени буркани.

 

сезонни храни, природа, еко, здраве

 

Четете още: Какво е био храна?

 

Яжте сезони продукти

 

Има безброй причини, поради, които да изберете сезонните храни. Ползите за околната среда са неоспорими и върви ръка за ръка с подкрепата на местните ферми и земеделски производители. Освен това сезонните храни са много ароматни и вкусни.

 

месо, зеленчуци, еко, природа, емисии

 

Обмислете да въведете ден без месо

 

Един от най-лесните начини за намаляване на емисиите на въглероден диоксид е да ограничите количеството на месото, което ядете. Постните дни са забавен начин да го направите. Има множество вкусни и хранителни рецепти без месо. Убедени сме, че ще ви харесат! 

 

Снимки: joshbousel, Muffet, Tommy Hemmert Olesen, Chaval Brasil Foter.com

Добави коментар