Една различна лятна ваканция

Автор: Цвета Мишкова

 

Здравейте!

 

Искаме да ви разкажем една лятна история. Ние сме едни обикновени, но и не толкова обикновени деца. Живеем в град като град, в квартал като квартал. Имаме ваканция като ваканция и дори от време на време скучаем… Скука ли? – Скуката е за хора без въображение. А ние имаме мноооого от него. И затова ще направим нещо различно  – ще творим, ще рециклираме и  използваме необичайни материали, за  да създадем нещо ново и интересно. Дори сами можем да  представим творенията!

 

Речено – сторено!

 

Лято, мечти, фантазии, творчество, думи, птици, крила, Слово, свобода, полет, цветове … в едно модно ревю „На крилете на Словото“.

 

 

Подготвяне на елементи. Защо вестници? – Думите са като птици, политнали към нови и необятни светове. А любовта към ятото птици – Словото, ни повежда към тях!

 

 

И така – декорацията – за нея използвахме найлонови торбички,  които с помощта на ютия, шаблони и ножица, превърнахме в различни цветя и сърца. После ги подредихме и направихме  гирлянди за импровизираната сцена /входът на кварталното училище/. Птиците-оригами пък разпериха крила и кръжаха около нас.

 

 

Последва творчески процес на измисляне, изготвяне на детайли и създаване на моделите – Балеринката, Феята, Птицата, Испанката, Паунът, Принцесата и Усмихнатата. Имаше и хореография, репетиции. Ох, репетициите наистина могат да бъдат досадни понякога, особено когато ти се иска да поиграеш пак на „Народна топка“! Но какво пък, когато човек е  твърдо решен да свърши работата добре, ще положи малко повече старание.

 

 

Времето прелита около нас, моделите са готови, плакатите-разлепени, а гостите – поканени. Дойде и денят на представянето. Еееех, доста усилия си трябват за подготвянето на едно модно ревю! Последваха прически, грим и  приготовления за шоуто.

 

Професията на модел май не е толкова лесна, колкото изглежда. Всеки ти казва какво да правиш, как да се държиш… Може би не е лошо понякога да си вземеш почивка в поза „СЪРДИТА СЪМ!“

 

 

Настъпи и нашия „звезден миг“ и дефилиране. Аууууу, какво е това? Много интересно! Какви неща ставали от вестници! Брей! Ама как ходят само, точно като модели!

 

 

И тогава полетяхме като птици и бяхме щастливи, че сме направили нещо хубаво и дори сме дали пример на съмняващите се в крайния резултат. Имаме си и красив летен спомен, който ще ни стопля и окрилява  в трудни моменти.

 

 

Ние сме едни обикновени, но и не толкова обикновени деца. Живеем в град като град, в квартал като квартал. Но ето, че можем! Дори нямаме нужда от специални материали или повод да сътворим нещо красиво. Трябва ни само въображение, приятел и въодушевление! 

 

Децата от квартала

ЦВЕТОПЛЕТИ

 

Още интересни и щури идеи можете да намерите тук: Цветоплети

 

Добави коментар