Диария преди раждане

Един от най-ранните признаци на раждането е диарията. Научете какво я причинява преди големия ден и какво може да направите.

 

Какво е това?

 

Свободните движения на червата (лошата новина), които се случват когато преждевременното раждане настъпва (добрата новина).

 

раждане

Какво я причинява?

 

Мускулите ви се разхлабват в подготовка за етапите на раждането – не само в матката, но и в ректума (не е хубаво, но е необходимо). Някои експерти подозират, че изпразването на червата е естественият начин на освобождаване на достатъчно пространство бебето да излезе.

 

Какво трябва да знаете?

 

Диарията е често срещана нормална част от процеса на предтерминно раждане, така че опитайте да се движите по течението. Да, това е неприятно, но означава, че вие сте много близо до раждането на бебето. В допълнение към диарията, може да се сблъскате и с някои от изброените неща, след като сте на финалната фаза на бременността – менструално подобни болки, киселини в стомаха, болки в гърба, топло усещане в корема и „кърваво шоу”.

 

Какво може да направите?

 

Уверете се, че сте хидратирани. Водата е най-добрият ви приятел в момента.

 

Четете още: Предизвикване на раждането (част-1)

 

Яжте много лека храна, но достатъчна, за да поддържате силата си. Пилешкия бульон, препечения хляб с мармалад и плодовете, се усвояват по-лесно от организма. Пропуснете всичко мазно (месо, пълномаслени млечни продукти, пържени неща), продукти с високо съдържание на фибри и киселини.

 

Отанете спокойни, колкото е възможо по-близо до банята. 🙂

 

Снимки: stockimages, David Castillo Dominici FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар