технологии, деца, събитие, спорт, изкуство, програмиране

Децата и технологиите

 

На 20 ноември Taratanci, Bee Smart Technologies, SoftUni Kids и Спортна База "Бояна"/ Академия "Витоша" заедно ще покажат на децата как модерните технологии, програмирането, спорта и изкуството вървят ръка за ръка!В рамките на събитието малчуганите ще имат възможност да преминат през различни технологични станции, да работят в екип, да се запознаят с нови приятели, да спортуват, таратанцуват и още куп страхотни неща!

 

Какви станции ще има?

 

• Станция Makey Makey

 

технологии, деца, събитие, спорт, изкуство, програмиране

 

Ще демонстрираме възможностите за създаване на музикални инструменти и мелодия, използвайки Makey Makey, при програмирането на различни електропроводящи обекти като плодове и желирани бонбони. На кратко ще се учим да свирим на пиано от банани. Ще създадем нетрадиционни джойстици, използвайки отново електропроводящи материали и обекти, позволяващи на децата да играят любими игри.

 

• Станция за пчелите с любов

 

технологии, деца, събитие, спорт, изкуство, програмиране

 

Станция, на която Бии Смарт Текнолоджис ще изложи собстевените си сензорни продукти и ще позволи на децата да приложат наученото на сензорната станция. Ще ги образова за важността на пчелите в природата и ще онагледи как уменията по програмиране далеч не влияят само в дигиталният свят.

 

• Сензорна станция

 

Тук децата ще имат възможност да участват в упражнение, свързано с програмиране и използването на сензори. Основният фокус пада върху директната връзка между компютърните умения и тяхното използване в реалния живот.

 

• Станция рисуване с Arduino

 

технологии, деца, събитие, спорт, изкуство, програмиране

 

Ще демонстрираме платка Аrduino и нейните огромни възможности. На платката е инсталирана игра, с помощта, на която децата ще могат да направят своя рисунка с пиксели. След което те ще могат да разгледат кода на играта и да се запознаят с език за програмиране.

 

• Станция танци с Таратанци

 

технологии, деца, събитие, спорт, изкуство, програмиране

 

Ще се забавляваме по следите на танцовия пъзел. Следвайки инструкциите на пъзела, децата ще имат възможност да се докоснат до традиционния български фолклорен танц, да развият въображението си, редейки различни фигури от стъпките, както и сътворявайки свои собствени танцови движения.

 

За кого е подходящо?

Събитието е подходящо за деца между 9 – 14 годишна възраст.

 

Кога и къде?

20.11.2016 г. от 10:30 – 17:00 ч. в Спортна База “Бояна”/ Академия “Витоша”.

 

Колко струва?

Участието в събитието “Технология и спорт” е 35 лв. и включва всички изброени по-горе активности + обяд.

 

Как може да запишете детето си?

Изпратете имейл на office@taratanci.com с Вашето име и телефон за връзка или се обадете на телефон 0885 037 116.

Местата са ограничени до 50 деца.

Добави коментар