Да се погрижим за красотата си през есента

Смяната на сезоните, често предизвиква проблеми свързани с кожата ни – изсушаване, зачервяване, раздразнение. Това е знак, че трябва да й обърнем по-специално внимание. Какво може да направим?

 

Подхранване на кожата: Много полезни са маските за лице. Тези, които съсдържат мед са подходящи за този сезон. Медът възвръща мекотата и гладкостта на кожата.

 

сезони, кожа, маска, есен, коса

 

Куптете си подходящ крем за лице. Сега кожата ви изисква подхранване и хидратация. Крем съдържащ розово масло е подходящ за чувствителна кожа, а такъв който съдържа термална вода е подходящ за по-раздразнена кожа.

 

Не забравяйте да се погрижите за кожата на цялото тяло. След душ или вана нанесете подходящ лосион или крем по цялото си тяло.

 

Четете още: 8 лесни трика да изглеждате добре без грим

 

Устните: В студените дни устните стават по-чувствителни. От вятъра и слънцето те лесно могат да загубят своята еластичност и да се напукат. Винаги носете със себе си балсам за устни, който ще ги предпази от изсушаване.

 

устни, есен, кожа, грижа

 

Косата: Използвайте подхранващи шампоани за коса, особено такива, които съдържат протеини. Те ще помогнат на косата  да се възстанови след летните горещини. Не забравяйте и за ползата от маските за коса.

 

Ръцете: От студа и вятъра кожата на ръцете също е уязвима. Често я намазвайте с мек крем, който да я подхранва и защитава.

 

Снимки: photostock, Apple's Eyes Studio, Stuart Miles FreeDigitaPhotos.net

Добави коментар