Да подготвим стаята на ученика

С наближаването на новата учебна година, всички родители се впускат в подготовка. Купуват се материали и пособия за ученика, нови дрехи, обувки и т.н. Но е хубаво да се помисли и за детската стая.

 

Както детето расте и се променя, така и стаята му трябва да претърпи някои промени, отговаряйки на възрастта и характера на му. Промените винаги са нещо положително. Не е казано да правите основен ремонт, а само да внесете леки изменения в интериора.

 

Изберете цвят

 

Всеизвестно е, че цветовете влияят на психиката и емоционалното състояние на човек. За стаята на ученика изберете такива, които ще паснат на неговата индивидуалност и ще му влияят по положителен начин.

 

Сините и зелените тонове са походящи за по-буйните малчугани. Те действат успокояващо. По ярките и топли цветове пък зареждат с енергия и ободряват. А може и да съчетаете няколко цвята.

 

Как да обзаведете стаята?

 

Четете още: Правилната стойка на ученика – съвети за родители

 

Кът за учене: В стаята на ученика задължително трябва да има кът за учене. А в този кът разбира се основните неща са бюро и удобен стол. Мебелите трябва да са съобразени с възрастта и ръста му, за да са удобни и да има правилна стойка. Хубаво е бюрото да си има и много шкафчета, за да може детето да съхранява всичките си ученически пособия и материали там.

 

Легло: На пазара се предлагат най-различни вариации на легла. Най-добре е да се спрете на такова, което има ракла, за да може детето да си прибира разни неща там.

 

Гардероб: Нека бъде съобразен с ръста на детето ви, за да може да стига до всички разделения без проблем. Нека само се научи да подрежда дрехите си и да се грижи за вещите си. Така ще стане по-самостоятелно.

 

Допълнителни приспособления

 

Рафтчета за книги: Хубаво е детето да има и малка библиотечка, където да си държи книжките. Това може да са само няколко рафтчета, но вписани красиво в интериора.

 

Кутии за вещи: Кутиите за вещи също ще бъдат полезни. Добре е да са цветни, за да внесат настроение в стаята. Също така можете да помогнете на детето да сортира в тях вещите си според цвета на кутиите.

Добави коментар