Да бъдеш супер мама

Често се случва заради всички роли, които жените изпълняват – майка, работяща жена, домакиня и съпруга, да не остане време да помислят за себе си. Как можете умело да балансирате между кариера и семейство? Как да намерите време след дългия и изтощителен ден на работа, за да направите вкусна вечера, да се погрижите за домакинството и децата си? Как можете да бъдете супер мама?

 

супер мама, семейство, деца

 

Организирайте времето си

 

Планирането на дейностите е най важното нещо, за всеки успешен човек. За да бъдете супер мама, отделете малко време, за да направите седмичен и дори месечен план на нещата, които трябва да свършите. Той трябва да включва по-важните събития – родителски срещи, посещения при лекар, извънкласни дейности. След като си изясните предстоящите задължения и събития, си нахвърляйте план за всеки ден. Така ще сте по-малко стресирани и няма да забравите нещо важно.

 

Вижте още: Как да намалите стреса в семейството?

 

Създайте правила

 

Разбира се, това не звучи привлекателно, а дори скучно, но дисциплината в семейството е от съществено значение за създаването на спокойствие както за вас, така и за другите. Когато децата са наясно с правилата в дома ви, няма да се притеснявате от неприятни изненади.

 

супер мама, семейство, деца

 

Но тъй като сте супер мама, превърнете някои приятни занимания в навик или правило. Например, всяка неделя може да прекарвате си изцяло с семейството си, всеки ден да вечеряте заедно, да се разхождате и т.н.

 

Отделете време за семейството си

 

Постарайте се поне веднъж седмично да измисляте дейност, която сплотява семейството ви. Всеки ден отделяйте време на вашите близки. Ако случайно сте заети с някаква дейност, се опитайте да ги включите във вашите рутинни занимания.

 

Вижте още: Как да балансирате между бизнеса и децата

 

Помолете за помощ

 

Да сте супер мами не е лесно. Но не е задължително и да се справяте с всичко сами. Не се страхувайте да помолите за помощ съпруга си, децата или роднини. Това не е проява на слабост, а напротив. Освен че проявявате вашата човешка същност, позволявате и на вашите близки да се чувстват полезни.

 

супер мама, семейство, деца

 

Отпуснете се

 

Да сте перфектни във всяко отношение е изтощаващо. Вие сте супер мама, затова си позволете да не бъдете идеални във всеки един момент. Отпуснете се и живейте по-щастливо.

 

Снимка: BrianHolm, stockimages, imagerymajestic FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар