Гримът през бременността

 

Докато бременността напредва много жени намират, че гримът им не е подходящ за тях. Това се дължи на многото промени в тялото. Когато сте бременна вашето тяло произвежда много хормони, които могат да променят цвета, тона и формата на вашето лице. Кожата ви може да е малко суха от обикновено или да има повече дефекти от преди забременяването.

 

Сутрин очите ви може да са малко подпухнали а бузите ви може да са по-изпръхнали. Има и добри промени с които цветът на лицето ви може да е малко по-румен от обикновено. За щастие, някои прости промени в грима и някои по-малки покупки са в състояние да поправят проблемите ви.

 

Ако разберете, че кожата ви е малко суха добре е да осигурите мекота и еластичност на лицето си като използвате козметични продукти за овлажняване. Използвайте ги не само за лицето ви, но и за шията ви; разтрийте отгоре надолу. Когато миете лицето си не изтривайте до изсушаване, просто попийте леко и нанесете козметичния продукт на влажната кожа. Това е в състояние да ви освежи.

 

Може да почувствате лицето и очите си малко подпухнали при събуждане. Ако сте малко подпухнала най-доброто нещо което може да направите е да пиете повече вода. С изключение на това, сложете хладни компреси на очите и лицето си преди да си сложите грима, това трябва да намали подпухналостта. Ако сте много подпухнали и това се влоши вместо да се подобри трябва да уведомите вашия лекар.

 

Ако основата не е в правилния цвят, защото лицето ви е малко бледо или кожата ви е червеникава трябва да си купите нова основа. Ако не сте сигурна в цвета, отидете в специализиран козметичен магазин и потърсете някой да ви помогне в избора на правилния цвят. За да сте сигурни в основата вземете козметичен крем и крема за слънце. Добре е да не използвате основи, които не са кремообразни, по-добре използвайте течни (фон дьо тен).

 

Източник: Файлов Склад на СЕВГИ http://sevgi.incilbg.com/index.html

Снимка: FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар