Грижа за татусите през лятото

Правенето на татуировка е важна и отговорна стъпка – все пак ще трябва да живеете с нея ако не завинаги, то доста дълго време. Да я направите обаче, не е единственото, което ви предстои. Татусите имат нужда от грижа и поддръжка, ако искате да запазите за дълго красотата им.

                                                             

Дори и вашият татус да се намира на по-дискретно място, където е скрит от слънцето, все пак не е лошо да поддържате „мастилото му свежо“. Предлагаме ви няколко съвета, с които можете да се погрижите за вашата татуировка през лятото.

 

татус, татуировка, мастило, лято, слънце, защита, слънцезащитен крем

 

1. Нанасяйте слънцезащитен крем

 

Слънцезащитният крем е най-доброто нещо, което можете да предоставите на кожата си срещу рак на кожата и други слънчеви увеждания на кожата, като например тъмни петна. Ако имате татус, когато сте изложени на слънце, трябва да слагате от слънцезащитния крем малко по-щедро. По този начин ще запазите цветовете ярки (ако татусът ви е цветен), а детайлите красиви и отчетливи.

 

Ако приемате татуировката си като изкуство върху вашето тяло, слънцезащитният крем определено ще го защити от слънчевите лъчи. Гледайте да е поне 30 фактор. Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки няколко часа, така както е указано на упътването за конкретния продукт, който използвате.

 

Четете още: Бременност и татуировки

 

2. Покрийте с дреха

 

Когато сте изложени под пряко и силно слънце, не е лошо да носите малко дрехи, които да покрият вашия татус, особено ако смятате да останете на слънце за повече време. По-леките материи като памучните ще позволят на кожата ви да диша и ще защитят татуировката ви. Ако не можете или не искате да стоите под сянка, използвайте тази допълнителна преграда.

 

3. Не излагайте новия си татус на слънце

 

Въпреки че вероятно много се вълнувате и искате да покажете новия си татус, няма нищо по-лошо от това да го изложите на слънце, докато още е пресен. Освен това той не е особено красив преди раната да заздравее напълно.

 

татус, татуировка, мастило, лято, слънце, защита, слънцезащитен крем

 

Татуировките се нуждаят от поне 10-14 дни, в които да заздравеят напълно, преди да ги срещнете със слънцето. Следвайте стриктно инструкциите за грижа, които ви е дал татуистът и не забравяйте, че дори и заздравелият татус, не трябва да бъде излаган на преките слънчеви лъчи, преди да стане поне на 1-2 месеца.

 

Погрижете се добре за новия си татус и той ще се излекува правилно и бързо. Така крайният резултат ще бъде удовлетворяващ за вас и привлекателен за околните. Така че проявете търпение.

 

Четете още: Упражнения на плажа – ВИДЕО

 

4. Проверявайте за рак на кожата

 

Без значение възрастта, расата или фамилната анамнеза, всички сме подложени на риск от рак на кожата, особено ако се подлагаме н продължително стоене под директни слънчеви лъчи.

 

татус, татуировка, мастило, лято, слънце, защита, слънцезащитен крем

 

Не забравяйте да проверявате редовно тялото си за промени във вида на бенките. Ако имате дори и минимални съмнения, консултирайте се с медицински специалист, за да предотвратите всякакви предракови или ракови промени по кожата си.

 

Това, че имате татуировка, не значи, че мястото е покрито или защитено от слънцето.  Докато се наслаждавате на лятото и на слънцето, уверете се, че защитавате кожата си от вредните ефекти на слънцето.

 

Снимки: San Diego Shooter, D()MENICK, Diana Torres tatuajes, momopeche Foter.com

Добави коментар