Грижа за котката след кастрация

Кастрацията на котката понякога се налага и за подобряването на нейното здраве. Обаче с грижата след операцията не се изчерпва всичко, по-скоро грижата тогава започва.

 

Има среда и удобства, които трябва да бъдат предоставени на котката след операцията, така че тя да се чувства добре освен в третираната зона, но и в ума си. И много по-добре ще е, ако собствениците предоставят тези грижи.

 

Първо, трябва да се осигури добро място за отдих, далече от шумове, които да я объркат, да е защитена от прекалена топлина или студ.  Упойката в началото ще продължава да се усеща, така че не слагайте котката на високо, за да не рискувате тя да падне.

 

Грижа за котката след кастрация

 

Също така е важно да не се храни в продължение на 24 часа след операцията. Давайки и вода през първите 12 часа, можете да причините повръщане.

 

Четете още: Децата и техните домашни любимци – зайците

 

Проявявайте участие във възстасновяването (но не прекалявайте), като поглезите котката  и я насърчите да възвърне своята жизненост отново. Трябва да проявите повече загриженост за психологическите ефекти след операцията.

 

Снимки: wandee007, Photokanok FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар