Грижа за кожата през пролетта

Освен с яркото слънце пролетта идва и с кожните проблеми, а именно – вредното въздействие на слънцето. Човешката кожа е много чувствителна и ако не е защитена се появяват кафяви петна, бръчки, дехидратация и т.н.

 

Слънцето активира процеса на стареене на кожата. В допълнение, прекомерното излагане на слънце може да доведе до хронично увреждане, което от своя страна може да доведе до рак на кожата. Повече от 90% от случаите на рак на кожата, той е причинен от излагането на слънце.

 

Четете още: 5 грешки в грима, които създават изморен вид

 

Често се срещат жени с хипер пигментация на кожата или поява на повече бръчки от лявата страна, отколкото отдясно. Това е щетата на шофьора. Трябва да се помни, че прозореца не защитава кожата от вредното въздействие на лъчите и може да изгорите.

 

пролет, грижа, кожа, предпазване, слънце

 

Как може да предпазим кожата си, но в същото време да си набавим нужните слънчеви лъчи, от които всички се нуждаем за добро здраве? Ето, няколко стъпки, които може да предприемете.

 

• Не правете слънчеви бани, но се опитвайте да получите достатъчно слънчеви лъчи в сутрешните часове или късно следобяд.

 

• Избягвайте излагането на слънце между 10 и 17 ч. (в пиковите часове).

 

Четете още: Състарявате ли кожата си?

 

• Когато сте на открито, във времето със силна слънчева светлина, използвайте слънцезащитни средства с SPF 15 или по-висок.

 

• Когато трябва да се излагате на силна слънчева светлина, носете слънцезащитно облекло, дълги панталони или ризки с дълъг ръкав, широкополи шапки у слънчеви очила с UV защита.

 

Не забравяйте: Най-ефективното лечение на кожни проблеми е превенцията.

 

Снимки: marin  FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар