Грижа за бебешката кожа през пролетта

С настъпването на пролетта, не трябва да забравяме, че бебешката кожа се нуждае от различни грижи през различните сезони. Предлагаме ви няколко лесни съвета, с които ще осигурите възможно най-добрата грижа за кожата на вашето бебче през тази пролет.

 

Защита от слънцето

 

Ако вашето бебче е под 6 месечна възраст, трябва да избягвате директната слънчева светлина, до колкото това е възможно. Ако се налага да излагате бебето на слънце, препоръчително е да се консултирате преди това с педиатър или дерматолог, за да ви препоръча слънцезащитен продукт, който да нанасяте върху изложените на слънце области – главичката, лицето и ръчичките на бебето.

 

бебе, кожа, грижа, слънце, баня, лосион, пролет

 

Ако прекарвате навън повече време, сложете на бебчето си шапка с периферия, която да го предпазва от слънцето. Периферията трябва да създава достатъчно голяма сянка, за да предпазва лицето. Можете да си набавите сладка бебешка капела за целта. Подберете дрешки, които са изработени от леки и дишащи материи.

 

Четете още: Защо бебетата се нуждаят от свеж въздух?

 

Овлажняване

 

Важно за кожата на бебчето ви през този сезон, е да бъде добре хидратирана. Кожата на бебетата лесно може да се изсуши през пролетта, което ще я направи по-груба и раздразнена.

 

бебе, кожа, грижа, слънце, баня, лосион, пролет

 

За да предотвратите този неприятен момент, не забравяйте да нанесете бебешки лосион по кожата на бебето след баня, особено когато ви предстои излизане навън. Лосионът ще поддържа кожата добре хидратирана и ще предотврати изсушаването, до което може да доведе слънцето през пролетните дни.

 

Четете още: Слънчева алергия при бебетата

 

В банята

 

Бебето ви също се нуждае от рутина, в която се полагат грижи за кожата му, точно както и вие самите. По време на къпане, използвайте продукти, които ще предотвратят изсушаването на кожата. Използвайте бебешки душ гел или друг тип продукт, подходящ за типа кожа на вашето бебче. Имайте предвид, че той може да не е съвсем същият, като този, който сте използвали през зимата.

 

бебе, кожа, грижа, слънце, баня, лосион, пролет

 

Смяна на пелените

 

Някои пролетни дни могат да бъдат доста топли. Това може да предизвика по-обилно изпотяване на вашето бебе, особено когато сте навън или то си играе (ако е на 1-3 г. възраст). Изпотяването под пелената може да доведе до появата на обрив.

 

Трябва да намерите начин да предотвратите това, независимо дали ще сменяте често пелените или ще се възползвате от новите продукти на пазара, които да се погрижат за това. Важно е, обаче, да не позволявате пелените или памперсите на детето ви да остават мокри, защото това може да доведе до не малко проблеми с кожата на бебето, с които да се борите дълго време и в бъдеще.

 

Снимки: RTD Photography, micagoto, justmakeit, tec_estromberg Foter.com

Добави коментар