Готов ли сте да станете баща?

Направете списък с 10 любими неща, които обичате да правите и след това започнете да зачерквате онези от тях, с които без мъка бихте се разделили когато се роди бебето. Бъдете честни и откровени!

 

Готови ли сте да промените живота си на 360 градуса?

 

Готови ли сте:

 

• да прекарвате повече време с тъщата, отколкото с приятели?

 

• да работите повече и да харчите по-малко?

 

• да не спите по цели нощи и да ставате рано сутрин?

 

• да подмените хобито си със смяна на пелени?

 

• да четете детски приказки вместо да гледате телевизия и да играете компютърни игри?

 

• да останете в къщи, когато другите отиват на мач/концерт на Металика?

 

• да спрете да пиете, да пушите?

 

Четете още: Страховете на мъжете, които ще стават бащи

 

Ако сте отговорили с „да” на всичките въпроси значи или в момента вашата половинка ви следи, или сте патологичен ентусиаст или… наистина ви е дошло времето да станете баща.

 

Всъщност днес повечето мъже стават бащи съвсем съзнателно. Бременността не ги сварва неподготвени. Но дори и да се случи така – бъдещите татковци се вълнуват.

 

Бъдещите татковци се тревожат най-много как материално ще обезпечат порасналото семейство. Идването на бебето в техните очи се свързва преди всичко с финансов ангажимент, с преустройство на дома и не на последно място – с промяна на досегашния начин на живот.

 

Знаете ли, че новороденото бебе може да различи вашият глас 2 часа след раждането и да го предпочете пред други мъжки гласове?

 

Четете още: Мъжът, бременността и стреса

 

Ако присъствате активно в живота му (вземате го често на ръце, говорите му, галите го) вероятността от сериозна криза по време на пубертета значително намалява.

 

Ако бащите са депресирани в периода около раждането на бебето, по време на съзряването си тийнейджърите са 3 пъти по-склонни да бягат от дома, да имат проблеми с дисциплината в училище, дръзко да се противопоставят на възрастните и да не зачитат съветите им.

Добави коментар