„Готин” обяд за училище

"Готин" обяд всички родители имат различна представа за това, какво е здравословна храна и какво не е. В продължение на години сте имали възможност да избирате храната и да наблюдавате как се храни детето ви на обяд.

 

Сега е време да проверите неговата способност да се храни здравословно и в училище. Съвсем естествено е очите на детето ви да шарят и да завижда за „готиния” обяд на другите деца. Ето, няколко съвета как обядът на детето ви да бъде здравословен, забавен и да се забележи от другите деца.

 

дете, родител, обяд, храна, кутия

 

Кутията за обяд: Важно е детето да има хубава кутия за обяд. Украсете старата такава със специални маркери. Бъдете сигурни, че името на детето ви е отбелязано с цветен маркер върху кутията. Повечето училища нямат хладилник, в който да се държат кутиите за обяд, затова трябва да опаковате храната във фолио, за да бъде свежа.

 

Повече разделения в кутията: Разделенията за сладко, солено и т.н. са популярни в кутиите за обяд. И то защото изглежадат готино. Няма причина домашният обяд да изглежда скучен и неприятен. Купете цветни кутии в различни форми, за да опаковате обяда на вашето дете. Те са по-добри от найлоновите пликчета и са по-екологични. Ако детето ви харесва някакви анимационни герои, купете му стикери и ги залепете отгоре.

 

Вижте още: Здравословен обяд за училище

 

Поставете името на детето си на кутийките, защото някои от тях може да не открият своя път до дома. Друг вариaнт е да купувате кутии за еднократна употреба, и няма да се разочаровате, ако се озоват в кофата за боклук.

 

дете, родител, обяд, храна, кутия

 

Предложете избор: Осигуряването на малки порции и много възможности от пълноценна храна е ключът към здравословното хранене. Това няма да ви отнеме много време. Храната за обяд може да бъдат подготвена предварително, но в по-големи количества и различни вариации. И всяка сутрин просто слагате от всичко по-малко в кутията на детето.

 

Вижте още: Емоционално хранене при децата

 

Говорете с детето си: Не оставайте с впечатлението, че неизядената от детето ви храна е знак, че не я харесва. Ако зададете няколко въпроса може да забележите, че може да не му стига времето за обяд или прекарва повече време в общуване с приятелите си. Това ще ви даде възможност да му помогнете да научи важни умения, като управлението на времето и социалните контакти.

 

Снимки: luigi diamanti FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар