готвене, дете, деца, тесто, забавно, приготвите

Готвене с деца

Готвенето с децата може да е много забавно и сближаващо. Намерете няколко рецепти, които са лесни, бързи и евтини. Освен това е хубаво да са забавни за готвене с децата, здравословни, интересни и дори образователни.

 

Предлагаме ви няколко интересни рецепти, които можете да опитате със своя малчуган и да се позабавлявате заедно, докато приготвяте нещо вкусно.

 

Поиграйте си с тесто

 

Тестото може да се превърне в чудесен начин да си поиграете. Освен че можете да направите нещо вкусно и красиво, определено ще е и забавно. Рецептите с тесто са интересни за малките деца. Пригответе тестото и помолете детето си да ви помогне и да го оформите в красиви формички. Може да използвате и безвредни бои за тесто, за да стане заниманието още по-забавно.

 

Вижте още: Летен ягодов пай

 

Готвене с деца

 

Когато започвате да правите вечерята, вземете детето си с вас в кухнята. Обяснявайте му как се изпълнява рецептата и му давайте малки задачки, с които да ви помага – било то да измие зеленчуците или да ви подаде нещо.

 

готвене, дете, деца, тесто, забавно, приготвите

 

Плодови лакомства

 

Ако децата ви се мръщят всеки път, когато сложите на масата чиния с плодове, може би трябва да смените подхода. Предложете им да измислите заедно забавни начини за приготвяне на плодовете, така че да станат забавни. Направете плодови шишчета, сандвичи или плодова салата. Това, че включвате детето си в приготвянето, определено ще го накара да хапва много повече плодове от обикновено.

 

Вижте още: Сладки с лимонов крем

 

Време е за парти

 

Можете да приготвите лесни парти закуски с помощта на детето си. Понякога просто нямате време или настроение, за да планирате пищно меню, но това не е причина масата с парти храните да страда. Направете бърза порция мъфини и помолете своя малчуган да ги украси. Вложете малко въображение и ще се изненадате колко хубава трапеза ще спретнете.

 

готвене, дете, деца, тесто, забавно, приготвите

 

10 минутен нудълс

 

Мислите си за мързелив обяд, защото наистина нямате време? Е, всички деца обичат нудълс (оризови спагети), направете си заедно. Отнема само 10 минутки, а е толкова вкусно. Ангажирайте вниманието на детето си, това ще ви сближи още повече!

 

Снимки: Tim Pierce, woodleywonderworks, Yachichurova Foter.com

Добави коментар