В условия на пандемия СБАЛАГ „Майчин дом“ отбеляза Деня на родилната помощ – Бабинден

Министър Костадин Ангелов връчи традиционните награди на лекари и акушери на годината

 

21.01.2021 г. СБАЛАГ „Майчин дом“, честити Деня на родилната помощ – професионален празник на всички акушер-гинеколози и акушерки в страната, с пожелание за здраве и повече бебета през 2021-ва година.

 

С нескрито вълнение отбелязваме, че ръководствата на всички общински и частни болници в София са възпитаници на „Майчин дом“. По този повод Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов поздрави колегите си за професионалния им празник в емоционално обръщение, в което сърдечно им благодари:

 

„За усилията, които полагат, затова, че благодарение на тях много български майки, много български бащи, много български семейства си връщат усмивките на техните деца, тъй като те първи се докосват до чудото, наречено живот.“

 

Той връчи почетни плакети на отличилите се през изминалата безпрецедетна за света и в частност здравеопазването година. Това са д-р Иван Диков и акушерка Анелия Шойлева за принос в родилната помощ и дълъг стаж.

 

 

Плакети получиха и младите специалисти – д-р Борислав Георгиев от Клиника по патология на бременнността, младите акушерки Иванка Иванова и Любослава Божилова, както и старши акушер София Йорданова, и здравните специалисти Мария Кожухарова и Александра Бъркалова за особен принос в борбата срещу КОВИД-19.

 

В условията на пандемия министър Ангелов се свърза с он-лайн връзка с работещите специалисти на болницата в по-голяма част от клиниките.

 

 

Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов, д.м.н. специално отбеляза: „Изминалата изключително предизвикателна за всички нас година доказа, че в най-старата и най-голяма акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” работят най-големите професионалисти. Те ежедневно полагат усилия, за да помогнат за реализирането на мечтата на българските семейства – да бъдат родители.“

 

Проф. Костов връчи Почетен плакет на министър Ангелов, с който засвидетелства благодарността за безрезрвната подкрепа на Министерството на здравеопазването в негово лице – за ремонт на най-голямата послеродова клиника в България и чаканата с десетилетия нова апаратура за Централна реанимация в болницата.

 

Накрая проф. Костов завърши емоционално поздрава си към колегите си: „Всички бяхте сплотен екип, за което ви благодаря! Бъдете здрави – вие и семействата ви и нека спомогнем в общонационалната върховна мисия в България – да се раждат повече деца!“, завърши проф. Костов.

 

Добави коментар