Вярваме ли в доброто и в любовта?

Автор: Таня Димитрова

Магистър по педагогика и семиотика на изобразителното изкуство

 

В дни, в които навсякъде ни се напомня за нея, единствената и неповторима любов, е удачно да се запитаме – Знаем ли значението на тази дума? Способни ли сме да обичаме до толкова, че да направим нещо за някого, без да търсим лична изгода за това? Вярваме ли в доброто, когато ежедневието ни е завладяло?

 

Преди няколко дни попаднах на материал свързан с интегрирания танц. За мен това беше съвсем ново понятие, така че любопитството ми надделя и се потопих в кратко „изследване“.

 

И така…

 

Пламен Любенов – това е момчето, което стои зад една прекрасна идея – мечтае да създаде своя школа по интегриран танц. Той е само на 20 години и животът му е бил низ от предизвикателства, които той е преодолял успешно. Пламен е млад ентусиаст, смел мечтател, авантюрист, който е отдал живота си на танца. Не спира да се учи и е мотивиран да се усъвършенства. Интегрираният танц е неговата съдба и призвание.

 

пламен любенов, интегриран танц, мечта

 

Интегрираният танц – това е стил в танцовата култура, който предоставя на артиста възможността да се себеизрази, чрез езика на тялото и красотата на движенията. В този танц основната съставка е импровизацията. Танцьори с и без увреждания заедно участват в това увлечение наречено – танц. Танц, в който количката може да не е пречка, а напротив – още един инструмент служещ за предаване на посланието.

 

За какво мечтае Пламен?

 

Той иска да създаде собствена школа. Място, в което да сподели своя опит, своите познания и да научи други хора, като него да се адаптират към своето състояние и лесно да се социализират в средата, в която се намират.

 

мечта, интегриран танц, пламен любенов

 

Той не търси съжаление, а напротив – сам иска да мотивира останалите да повярват във възможностите и силата на човешкия дух. За себе си Пламен казва: „Аз съм човек, който намира решения и се справя. Използвам инвалидна количка и това никога не ме е спирало да следвам мечтите си, да общувам, да пътувам и да се справям с различни житейски ситуации.“.

 

Как можем да помогнем?

 

За да реализира идеята си Пламен използва възможностите, които предлага груповото финансиране (crowdfunding). Той е публикувал своя проект „Разбери движението – първата школа по интегриран танц“ в платформата www. time4invest.com и се надява да събере нужното финансиране благодарение на множество сърцати хора.

 

мечта, интегриран танц, пламен любенов

 

Не е нужно много, за да изразим любовта си към хората. Достатъчен е един малък жест, за да доближим някого още по-близо до мечтата му. А за какво са мечтите, ако не, за да бъдат реализирани!? 

 

Снимки: личен архив

Добави коментар