Въпроси за ерекцията – за тийнейджъри – част 2

Продължава от: Въпроси за ерекцията – за тийнейджъри – част 1

 

Въпрос: Имах сексуален сън и когато се събудих, върху леглото ми имаше мокро петно, а наистина не мисля, че съм се напишкал.

 

Отговор: Прав си, най-вероятно не си се напишкал в леглото. Най-вероятно просто си имал мокър сън. Това може да се случи, когато си сънувал дадено сексуално преживяване преди да се събудиш. По време на пубертета, хормоните до голяма степен управляват съзнанието ти, нормално е.

 

Въпрос: Събудих се посред нощ защото ми се пишкаше, но имах ерекция и не можех. Какво да правя?

 

ерекция, въпроси, тийнейджър, контрол, пубертет

 

Отговор: Почти невъзможно е да уринираш, докато имаш ерекция. Освен това може да е малко болезнено. Най-добре е да изчакаш, докато ерекцията спадне. Отново – всичко зависи от нагласата и съзнанието ти.

 

Как да контролирате ерекцията – съвети

 

Mного тийнейджъри изпитват неудобство да говорят за ерекцията си. Не забравяйте обаче, че това е напълно естествена и нормална част от пубертета. Колкото повече пораства едно момче, толкова по-лесно е да контролира ерекциите си.

 

Вижте още: Тийнейджърите и съня: Защо тийнейджърите са толкова уморени?

 

Колкото и да е неудобно това, ерекцията е част от живота на мъжа – без нея осъществяването на полов контакт би било невъзможно. Само не забравяйте, най-силното ви оръжие в битката с ерекцията е мозъкът ви.

 

Ето и няколко съвета, които можете да следвате, за да контролирате ерекцията си на публични места по-лесно:

 

• Мислете за несексуални неща, за да избегнете сексуалната възбуда. Мислете си, че сте обещали да измиете чиниите, за някакво спортно събитие, за домашните, които трябва да напишете и т.н.

 

ерекция, въпроси, тийнейджър, контрол, пубертет

 

• Ако носите боксерки и често получавате спонтанна ерекция, обмислете варианта за слипове или по-тесни боксерки. И двата варианта могат по-лесно и успешно да прикрият ерекцията на обществено място, тъй като са по-стегнати.

 

• Ако все пак получите ерекция запазете спокойствие, докато ерекцията започне да си отива. Ако се налага да станете, за да слезете от автобуса, например, извадете ризата си отгоре или хванете яке, суитчър или друга дреха пред себе си. Можете да използвате също толкова успешно раницата си, учебник тетрадка или каквото ви е под ръка.

 

Вижте още: 11 факта за тийнейджърското тютюнопушене

 

Не забравяйте, че когато става дума за ерекция, умът контролира тялото. Открийте какво работи най-добре за вас, за да прекратите ерекцията или да не я допуснете изобщо на обществено място. По време на пубертета, хормоните до голям степен управляват тялото ви, но с времето това ще отмине и всичко ще се нормализира, така че бъдете търпеливи и не забравяйте, че и връстниците ви имат същите проблеми – не сте сами!

 

Снимки: Lobanova Marina Photography, vanessa_hutd Foter.com

Добави коментар