Всяка втора майка на първокласник в София е на над 40 години

Водещи специалисти от най-добрите АГ и репродуктивни болници в България, ще бъдат част от празника От първи дъх до първи клас, организиран от портала за женско здраве Мама, татко и аз

 

Утре от 11 ч. на лятната сцена в Борисовата градина в София организираме празник за всички първокласници в столицата “От първи дъх до първи клас”. Събитието е под егидата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, която лично ще открие празника. В него ще участват някои от най-добрите родилни домове и клиники по акушерство, гинекология и асистирана репродукция в България, които на обособени щандове ще предоставят своите безплатни консултации.

 

Специалисти от УСБАЛАГ „Майчин дом“, МБАЛ „Св. София“, I АГ „Св. София“, II АГ „Шейново“, Медицински комплекс „Д-р Щерев“, МБАЛ „Вита“ ще се съберат в сърцето на столицата, подавайки си ръка в името на техните пациенти и децата, които са поели първа глътка въздух с тяхна помощ. И в подкрепа на семействата, които все още се страхуват да направят тази важна стъпка.

Поводът – броят на жените станали майки за първи път над 40 години продължава да расте. Средната възраст за София надхвърля 30 години и то за първо раждане. Тези данни тревожат специалистите, защото с напредването на възрастта, шанса за зачеване става все по-малък, а нормалното протичане на бременността се усложнява. Данните са подкрепени и от друга статистика – над 250 000 са регистрираните случаи на семействата с репродуктивни проблеми.

 

Това е и причината на щандовете, разположени до лятната сцена в Борисовата градина, да съберем едни от най-утвърдените имена в областта на акушерството и гинекологията, заедно с ембриолозите, биолозите и акушерките, те ще дават своите безплатни консултации. От тях могат да се възползват както настоящи техни пациенти, така и хора, които имат нужда от мнението и подкрепата на специалист, за да сбъднат мечтата си за бебе.

 

Можете да се срещнете с тях и да зададете своите въпроси.

 

Очакваме Ви!

Добави коментар