Време със семейството по време на почивката

Много хора вземат няколко дни или седмица отпуск, за да прекарат повече време с любимите си хора. Почивните дни са чудесно време за подсилване и обновяване на връзките. Така че изключете мобилните телефони, компютрите и телевизорите и фокусирайте вниманието си върху семейството си.

 

Семействата, които прекарват свободното си време заедно, са по-сплотени и стабилни. Те общуват по-добре помежду си и споделят чувство за принадлежност. Ето няколко идеи как да прекарате страхотно време през почивните дни със семейството си.

 

Семейна вечер с игри

 

Прекарайте най-малко една вечер, по време на почивката, играейки любимата си игра заедно със семейството си. Забавлявайте се заедно с игри на карти, филми, Скрабъл, Уно или друга игра. Нищо не пречи да превърнете това в ежеседмична практика през цялата година.

 

Отидете на разходка

 

След едно хубаво хапване, разходката осигурява не само време, което да прекарате заедно, но и е чудесен начин да се поупражнявате.

 

Кино вечер

 

През почивката изберете филм и си направете специална кино вечер. Направете си пуканки и се отдайте на това семейно забавление. Подобно на игрите през нощта, това може да бъде нещо, което бихте искали да продължите през цялата година, като начин да прекарвате времето си заедно.

 

Вижте още: 25 причини да познавате семейната си история

 

Прекарайте времето си навън

 

Можете да карате велосипеди, да играете на топка, федербал, да си направите пикник сред природата или да отидете на екскурзия. Това ще даде на цялото семейство малко свеж въздух, упражнения и забавно време.

 

Гответе заедно

 

Родителите и децата могат да готвят заедно по време на почивката. Така ще прекарвате повече време заедно, а и децата ви ще научат някои полезни умения. Дори малките деца могат да мият зеленчуци, да сложат масата или да правят бисквитки.

 

Прекарвайте време с всяко дете поотделно

 

Времето, което сте отделили на всяко от децата си, засилва вашата връзка с него и му помага да развие чувство на принадлежност и усещане за значимост. Това също така ви дава възможност да се опознаете по-добре.

 

Прекарайте време с бабите и дядовците

 

Може би посещавате бабите и дядовците по време на празници. Отделете време, в което да си споделяте семейни обичаи и слушайте историите, които разказват за минали поколения. Семействата са по-силни, когато споделят семейните традиции и това дава на новите членове на семейството чувство за принадлежност, формира и укрепва техните ценности и вярвания.

 

Вижте още: Как да комуникирате ефективно?

 

Едно от най-хубавите неща на почивките е времето, прекарано със семейството. Това време укрепва връзките и създава хубави спомени. Сплотените и силни семейства прекарват качествено време заедно. Така че отделяйте достатъчно време и внимание през цялата година.

Добави коментар