Високо кръвно и бременност

Ако сте бременна, високото кръвно налягане може да доведе до проблеми за вас и нероденото ви бебе. Може да сте имали високо кръвно налягане и преди да забременеете или пък може да сте го получили изведнъж след като бременността е станала факт. Това състояние е наречено гестационна хипертония. Високото кръвно може да доведе до ниско тегло на бебето при раждането или да предизвика преждевремнното му раждане.

 

Контролирането на кръвното налягане по време на бременността и получването на редовни пренатални грижи са важни за вашето здраве и това на бебето. Лечението на високото кръвно налягане по време на бременност включва внимателно наблюдение на бебето, промени в начина на живот, както и някои лекарства.

 

Високо кръвно и бременност

 

Някои бременни жени с високо кръвно налягане развиват прееклампсия. Това е внезапно повишаване на кръвното налягане след 20-тата седмица на бременността. Тя може да бъде животозастрашаваща, както за вас, така и за нероденото ви бебе. Не е намерен начин, чрез който да се предотврати това състояние. Жените, които имат признаци на прееклампсия трябва да се следят внимателно за да се намалят и избегнат усложненията. Единственият начин да се „излекува” прееклампсията е да се роди бебето.

 

Снимки: Ambro, jscreationzs FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар