Вагинално кървене в началото на бременността

Кървенето в началото на бременността (през първото тримесечие) се случва на една от четири бременности. Проблемът е, че понякога то може да бъде объркано с менструация. Кървенето е по-силно или по-слабо, обикновено с болки и съсиреци.

 

Често се случва бъдещи майки да имат кървене продължаващо няколко дни. Тогава ембрионът се имплантира в стената на матката. Обикновено, това става 5 дни след зачеването. Този процес не е повод за притеснение. Поради вероятността кървенето да се обърка с последния менструален цикъл е възможно да се сгреши изчисляването на термина.

 

Четете още: Фактори, влияещи на бременността

 

Понякога жените се плашат от кървенето в началото на бременността. Те го възприемат като признак за аборт. Но истината е, че много от жените, които са имали кървене са изкарвали бременността си до края и са раждали здрави бебета.

 

бременност, кървене

 

За да сте спокойни уведомявайте вашия лекар за всякакви промени с тялото ви по време на бременността. Наложително е да го потърсите, ако имате обилно течение, болки ниско в корема и температура. Възможно е това наистина да е признак на аборт или ектопична бременност (оплодената яйцеклетка се развива извън матката).

 

Четете още: Извънматочна бременност

 

Когато имате кървене не вкарвайте нищо във вагината си (тампони, сношения), защото тогава има опасност да навлязат вредни микроорганизми в матката. Докато трае кървенето не е нужно да лежите, колкото и изненадващо да ви звучи.

 

Снимка: khunaspix FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар