Вагиналните капсули GynOphilus® – ефективни след инфекции и антибиотично лечение

Във влагалището на жената съжителстват много микроорганизми, но основният вид са лактобацилите. Те определят и поддържат баланса на здравословната вагинална среда, като блокират растежа и прекомерното развитие на патогенни видове, внесени отвън.

 

Поради своите специфични свойства, лактобацилите могат да бъдат използвани като средство за профилактика и терапия за възстановяването на физиологичния баланс на вагиналната среда.

 

Вагиналните капсули GynOphilus® съдържат уникална трибиотична формула за поддържане на балансирана среда във влагалището:

 

– пробиотик: лактобацили на Дьодерлайн (щам Lcr35®) с дългогодишно доказан терапевтичен ефект при инфекции.

– пребиотик: хранителна среда, която подпомага растежа и развитието на пробиотичния щам лактобацили.

– еубиотик: вещества произвеждани от бактерии при растежа им, които осигуряват по-добра ефективност на лактобацилите.

 

Четете още: Нов безопасен метод за изчистване на гениталните брадавици

 

Формулата позволява живите лактобацили да се развият и активно да възстановят физиологичния баланс във влагалището, който често се нару-шава от инфекции и употреба на антибиотици.

 

Проведени наскоро експерименти са доказали, че съдържащото сяра вещество във вагиналните капсули GynOphilus® засилва и ускорява действието на лактобацилите срещу упоритата гъбичка Кандида.

 

При контакт на това вещество с гъбичките се отделя съединение с активна миризма, което подпомага противогъбичния ефект на лактобацилите. Под микроскоп е наблюдавано, че се предизвикват клетъчни нарушения при гъбичките и те загиват.

 

Тези резултати допълват доказания ефект на GynOphilus® като последващо лечение след използване на антибиотици и противогъбични средства при различни инфекции с патогенни микроорганизми.

 

Материалът е подготвен в партньорство с МЛД Трейдинг:

 

 

Литература

  1. Ковачев С. Gynophilus – печелившият избор на жените. „Акушерство и Гинекология”, 2012, 51; Suppl.1: 41-45.
  2. Dausset, C., Bornes, S., Miquel, S. et al. 2020. Sci Rep 10, 17074. Определяне на серни съединения усилващи анти-Candida ефекта на Lactobacillus rhamnosus Lcr35.
Добави коментар