Бременността и жегата – как да се справите?

Независимо дали сте на почивка на морето или сте в големия град, със сигурност летните месеци ви създават доста неудобства по време на бременността. Иначе казано – жега е!

 

Бременността естествено повишава телесната температура, а енергията, която ви е необходима за да се придвижите от точка А, до точка Б, може да ви донесе усещането, че направо сте прегрели.

 

Особено важно е да стоите на хладно, докато сте бременни. Прегряването не просто ще ви създаде неудобство, но и ще ви накара да се чувствате много по-уморени. Освен това може да доведе и до дехидратация. В някои по-екстремни случаи, то може да доведе дори до топлинен удар. Предлагаме ви няколко идеи, благодарение на които да се справите по-лесно с летните жеги:

 

• Купете си спрей бутилка и я напълнете с вода

 

Пръскайте лицето си редовно, за да се охладите. Освен това, можете да попитате някой фармацевт за охлаждащ спрей. За някои бременни жени, това е истинско спасение!

 

• Сложете гел маска за очи в хладилника

 

Слагайте я на очите си всеки път, когато ви стане много топло. Тя ще ви охлади наистина добре. Е, може да изглеждате малко глупаво, но това не е от толкова голямо значение в този момент.

 

• Оптимизирайте ваничката за педикюр

 

Ако имате ваничка за педикюр, започнете да я използвате с по-хладка вода, вместо топла. Ако пък вече имате деца, можете да използвате и техния мини басейн. Не се отчайвайте, в краен случай, може да използвате и обикновен леген с хладка вода.

 

• Използвайте вентилаторче на батерии

 

Купете си мини вентилаторче на батерии и го носете със себе си постоянно. Съществуват и модели, които имат и контейнер с вода и спрей за допълнително охлаждане. Те са перфектни за летните жеги.

 

Четете още: 5 начина да преживеете лятната бременност

 

• Вземете си голяма шапка

 

Можете да се снабдите с капела с голяма периферия, за да бъдат раменете и главата ви винаги на сянка.

 

• Поддържайте температурата в спалнята си

 

Дръжте спалнята си колкото е възможно по-добре охладена. Използвайте вентилатор, отваряйте прозорците, пускайте климатик.

 

• Ако се налага – спете в друга стая

 

Ако не можете да спите, защото в спалнята ви е твърде горещо, може временно да се пренесете в друга стая от дома ви, където е по-хладно. За целта ще ви е нужен един матрак и възглавница. Иначе казано – избягайте от жегата.

 

• Пийте много вода през целия ден

 

Винаги носете в себе си бутилка с вода, за да се предпазите от обезводняване. През лятото за всеки човек е важно да остане добре хидратиран, но за вас е наистина много, много важно.

 

• Стойте на сянка

 

Дори не си и помисляйте за слънчеви бани или продължително стоене на слънце. По време на жегите и бременността е доста по-разумно да стоите на сянка.

 

Четете още: 7 причини защо е страхотно да си бременна през лятото – част 1

 

• Охладете се със студена вода

 

Сложете китките си под течаща студена вода, за да се охлади мястото, където се усеща пулсът ви. Можете да сложите мокра фланелка или компрес на челото или врата си. Това би трябвало да ви помогне да се охладите по-бързо.

Добави коментар