Болка по време на секс

Сексът трябва да бъде едно приятно изживяване. Ако изпитвате някаква болка по време на полов акт, е много важно да се консултирате с вашият лекар веднага. Не пренебрегвайте проблема, защото това може да повлияе и на връзката ви и да има негативни емоционални последици. Правилното лечение може да ви помогне да възвърнете доброто си настроение и насладата от секса.

 

Някои от причините за болезнен секс са:

 

Недостатъчно естествено овлажняване

 

Ако сте нервни по време на полов акт и не може да се отпуснете, е вероятно това да доведе до липса на добро овлажняване. Отделете достатъчно време за любовна игра, за да се възбудите. Любовната игра е от съществено значение за да имате добро естествено овлажняване.

 

Доста надарен партньор

 

Ако члена на партньора ви е голям, може да изпитате дискомфорт, когато главата му притисне шийката на матката. Говорете с патньора си за това, как се чувствате и изпробвайте пози, които ще са ви по-удобни.

 

болка, секс, овлажняване, голям пенис

 

Вагинална сухота

 

Сексът може да бъде труден и болезнен, ако имате сухота на влагалището. Това най-често се случва при жени в менопауза, тъй като нивата на естроген стават по-ниски и тя може да загуби своята нормална влажност. Лубриканти на водна основа могат да ви помогнат.

 

Инфекции

 

Вагинални инфекции (като гъбична инфекция) са доста често срещани и се проявяват, като бактерии, гъбички, вируси и се развиват в областта на вагината. Симптомите включват лоша миризма, парене, сърбеж, секрети и зачервяване. Повечето жени ги получават в някой момент от живота си. Обикновено, тези инфекции се лекуват с противогъбично лечение.

 

Болести предавани по полов път

 

Хламидии, гонорея, херпес и генитални брадавици са болести, които също могат да причинят болка по време на секс. Лечението е задължително, за да облекчите симптомите, дори и да не е възможно пълното излекуване на момента.

 

болка, секс, полово предавани болести

 

Четете още: Как мога да предотвратя заразяване с полово предавани болести?

 

Проблем с матката или яйчниците

 

Проблемите с матката включват фиброми. А фибромите са най-често срещаният доброкачествен тумор на матката. Те могат да предизвикат болка в таза и често уриниране. Кисти на яйчниците също са често срещано явление при жените и може да причинят болка по време на полов акт. Повечето кисти изчезват сами, но и операцията понякога е решение.

 

Ендометриоза

 

Това е състояние, при което ендометриумът (тъкан на лигавицата на матката) прораства извън матката. Хормоналната терапия се препоръчва, за да се намали болката. За лечението може да помогне, ако забременеете, хирургичната намеса, също така и лечение на безплодието.

 

Четете още: Ендометриоза

 

Сношение направено твърде скоро след операция или раждане

 

Наранявания като епизиотомия могат да са пречка. Много лекари препоръчват 6-8 седмици на период на възстановяване, преди да правите секс.

 

Снимка: Agnieszka Sieminska www.design-warez.ru imagerymajestic, Serge Bertasius Photography

FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар