Безплатни профилактични прегледи за ендометриоза в СБАЛАГ „Майчин дом“ през март

Водещи лекари от Университетската акушеро-гинекологична болница се включват в кампанията „Ендо Март 2021“, за да повишат информираността за заболяването.

 

Безплатни консултации и профилактични прегледи за ендометриоза стартираха в Специализираната болницата за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ и ще продължат до 31 март.

 

Достойната инициатива е в рамките на кампанията „Ендо Март 2021“ и е насочена към жени, които имат съмнение за заболяването или са диагностицирани с него, както и към пациентки с фамилна обремененост.

 

Целта е да се повиши информираността за ендометриозата, която засяга 1 от 10 представителки на нежния пол в репродуктивна възраст и често води до редица проблеми, сред които безплодие.

 

Профилактичните прегледи се провеждат от водещите специалисти на СБАЛАГ “Майчин дом”:

 

  • проф. д-р Иван Костов, д.м.н., изпълнителен директор на „Майчин дом“;
  • д-р Иван Диков, управител на Медицински център „Майчин дом“;
  • д-р Дориан Босев, АГ лекар;
  • д-р Радко Тоцев, АГ лекар
  • д-р Максим Клисурски, АГ лекар.

 

Приемът е в 214 кабинет от 13:00 до 15:00 ч., а часове могат да бъдат записани всеки работен ден между 15:00 и 16:30 ч. на телефон 02/ 9172 200 или чрез и-мейл office@maichindom.com.

 

„Майчин дом“ за трета поредна година е официален партньор на кампанията в подкрепа на пациенти, страдащи от ендометриоза „Ендо Март 2021“, част от световния „World Wide EndoMarch“. У нас зад инициативата стоят Фондация „ЕндоМарч България“ и Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“.

 

Ендометриозата се третира медикаментозно и хирургически, а в последните години като златен стандарт в овладяването ѝ се наложи миниинвазивната, роботизирана хирургия. Като водещата здравна институция при лечението на гинекологични проблеми, „Майчин дом“ е единствената държавна болница, която разполага с робота Da Vinci, с възможност оперативните  интервенции с него да се извършват по клинична пътека по НЗОК. До момента в “Майчин дом” са проведени над 120 успешни операции с роботизираната система Da Vinci.

 

„Роботизираната хирургия има по-висок коефициент на полезно действие от общата хирургия и подсилва нашия арсенал в полза на пациентките. Възстановяването след нея е по-бързо и по-безболезнено, което позволява на българските жени да се върнат по-скоро към работата и живота си“, казва изпълнителният директор на „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов. Благодарение на възможностите на Da Vinci, хирурзите оперират атравматично, с по-голяма сигурност, бързина и прецизност.

Добави коментар