Безопасно ли е да пиете кафе докато кърмите?

Да, безопасно е да пиете кафе, когато кърмите. Кофеинът, който приемате чрез храната и напитките отива в кърмата – повечето изследвания показват, че количеството му е по-малко от 1% от целия кофеин, който приемате. Колко чаши кафе са допустими? Не е добре да се пият повече от три чаши дневно.

 

Повечето експерти твърдят, че е добре да ограничите приема на кофеин до 300 мл. дневно, разберете колко кофеин има в специфичните напитки. Ако приемате повече от една чаша на ден, за да намалите количеството на кофеин в кърмата, избирайте напитки, които съдържат по-малко кофеин от нормалното кафе.

 

кърмене, бебе, кофеин, кафе, безопасно

 

Четете още: 10 интересни факта за кърменето (част1)

 

Така е по-малко вероятно ефекта от кофеина да се отрази на бебето. Но ако усетите, че бебето ви е прекалено раздразнително, когато пиете кафе, може да си направите експеримент. Премахнете кофеина изцяло от вашата диета за една седмица и вижте дали има промяна в поведението на вашето бебе. След това отново върнете кофеина, и вижте дали бебето отново ще стане раздразнително. Така ще имате отговор на въпроса си?

 

Ако бебето ви няма никакви признаци от влиянието на кофеина, тогава може да се насладите на вашата любима чаша кафе без да се притеснявате за това.

 

Снимки: imagerymajestic, marin  FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар