Безопасност във водата за деца и тийнейджъри – част 2

Продължава от: Безопасност във водата за деца и тийнейджъри – част 1

 

Водните паркове

 

Ако някога сте били във водни паркове знаете, че те са изключително забавни. Но за да нямате проблеми, трябва да следвате няколко прости правила. Следвайте инструкциите преди да се спуснете по някоя пързалка. Следете дали сте достатъчно високи или дали отговаряте на критерия за възраст. Попитайте служителите, ако не сте сигурни какво точно да правите (на повечето пързалки трябва да се спускате с лицето нагоре, с кръстосани зад главата ръце и кръстосани при глезените крака).

 

Когато отивате от една пързалка към друга – не тичайте. Настилките могат да са много хлъзгави.

 

Сблъсъкът с други хора на пързалката може да е болезнен и да доведе до нараняване. Затова не е позволено и груповото спускане. Изчаквайте поне 5 секунди след спускането на човека пред вас.

 

Където е необходимо, носете защитна екипировка – не се правете на герои.

 

вода, водни паркове, джет, сърф

 

Каране на моторна лодка или джет

 

Плъзгането по водата е страхотно изживяване. Най вероятно не можете все още да карате моторна лодка или джет самостоятелно, но е изключително забавно дори и с помощта на възрастен (не забравяйте – възрастните също обичат подобни неща). Преди всичко трябва се проверите какви са правилата – на колко години трябва да бъдете и къде не трябва да карате.

 

Четете още: 10 основни правила за безопасност във водата

 

Бъдете внимателни! Следете къде се намират другите лодки, джетове и каращи водни ски през цялото време. Следете и за гмуркачи и плувци.

 

Винаги карайте със скорост, при която не губите контрол, така че да можете да спрете ако е необходимо. Не е добра идея да скачате по браздите оставени във водата от други джетове, защото можете да се обърнете много лесно.

 

Не се возете с човек, който е консумирал алкохол. И винаги питайте каква е практиката ако някой падне.

 

вода, водни паркове, джет, сърф

 

Някои сърфисти се хващат за задната част на лодката и след това се возят по вълните, които лодката прави, но вие не трябва да ги копирате. Тези сърфистите се приближават прекалено много до лодките, не носят предпазни жилетки и вдишват изгорелите газове, които моторните лодки изхвърлят. Звучи като добра идея, но…

 

Четете още: Първа помощ – съвети

 

Има много начини да си изкарате страхотно във водата, така че:

• плувайте като риба

• почувствайте адреналина по време на рафтинг

• плъзнете се по вълните със сърф

• опитайте гмуркане

 

Снимки: Hypnotica Studios Infinite, Freaktography, News Oresund Foter.com

 

Добави коментар