баща, син, заедно, мъж, колело, връзка

Баща и син – забавлявайте се заедно

Връзката между баща и син е изключително силна и така трябва да бъде. В съвременния свят е прието и нормално бащата да не бъде приеман като родителя, от който детето се страхува или който налага наказанията. Той е грижовният татко, с който детето може да споделя, на когото винаги може да разчита и с когото може да се забавлява от сърце.

 

Предлагаме ви 5 забавления, подходящи за баща си син, които да заздравят още повече връзката помежду ви и от които ще ви останат прекрасни спомени:

 

1. Научете сина си да кара колело (и кола)

 

Тези умения са важни за момчетата и бъдещите мъже. Те ще дадат на сина ви чувство за свобода и зрялост. Научете сина си как да поема контрол над нещо, научете го да носи отговорност за себе си и околните. Покажете, че му вярвате. Какъв по-добър начин от това да заздравите връзката си? Той ще е щастлив заради прекараното време с вас, а вие ще сте горди от постиженията и напредъка на детето си.

 

2. Играйте видео игри заедно

 

Това ще ви вкара директно в неговия свят. Играенето на видео игри със сина ви, ще се превърне в нещо много повече от натискане на бутони пред екрана. Вие можете да работите в екип, за да постигнете нещо или да изграждате стратегии един срещу друг. Можете да направите играта още по-забавна, като определите награда или трофей. Това е част от онези малки неща, които имат голямо значение и създават трайни и непоклатими връзки.

 

Четете още: Как да спортувате с бебчо?

 

3. Свирете заедно (или се учете да свирите заедно)

 

Не е нужно да сте Джими Хендрикс, нужно е да имате желание и да се забавлявате. Разучаването на нов музикален инструмент (като китара например), ще ви осигури време заедно. В наши дни има много клипчета в интернет, от които можете да се възползвате в свободното си време. Може пък синът ви да е по-добър от вас, нека той да е учителят в такъв случай. С големите деца ще виждате напредък и ще се впускате с още повече хъс в това начинание, с малките деца обучението ще бъде по-скоро създаване на шум, но пък ако имате досадни и неприятни съседи, може да им „хареса“ новото ви хоби.

 

4. Поправяйте неща заедно

 

Истината е, че много млади мъже не знаят как да сменят маслото на колата, да сменят крушката, да отпушат мивката и т.н. Не допускайте това да се случи с вашия син, защото е възможно в живота му на зрял мъж, той да приема липсата на подобни умения като комплекс и да се чувства по-малко мъжествен. Научете го на всички тези умения. Някой ден той ще има собствен дом и ще е глава на семейство, важно е да различава клещи от отвертка.

 

Четете още: Топ съвети за млади татковци

 

5. Пресъздайте любимите си детски спомени

 

Когато си мислите за собственото си детство, вероятно пред очите ви изплуват онези сладки моменти с баща ви, сякаш са се случили преди 20 минути. Колко хубаво би било, ако един ден и синът ви си спомня толкова вълнуващи преживявания, нали? Пресъздайте любимите си моменти от своето детство заедно със своя син. Вие още си спомняте първия си риболов с баща ви или първата ви вечер с палатка в гората и огън, е и синът ви дълго ще помни такова преживяване с вас.

 

Снимкa: Foter.com

Добави коментар