Анален секс по време на бременност?

Ако имате нормална бременност без усложнения, би трябвало да можете да се насладите на разнообразен и пълноценен сексуален живот, чак докато ви изтекат водите. Когато става въпрос за анален секс обаче, ще трябва да вземете някои предпазни мерки.

 

Ако искате да пробвате анален секс, но не сте го правили преди да забременеете, може би не е лоша идея да изчакате докато се роди бебето. Въпреки това, в повечето случаи е безопасно да се практикува анален секс по време на бременност, но трябва задължително да използвате лубрикант. Помолете партньора си да бъде по-нежен и внимателен с вас. Ако изпитвате болка или ви е неудобно, веднага му кажете да спре.

 

Трябва да избягвате анален секс, ако:

 

имате хемороиди – аналният секс може да влоши хемороидите и може да доведе до тежки кръвоизливи. Това може да бъде опасно за вас и вашето бебе.

 

анален секс, бременност, полово предавани болести

 

ако имате малки рани в ануса (анални фисури) – запекът е често срещан по време на бременност и при трудното изхождане може да се образуват рани. Те могат да кървят и да причинят болка по време на аналния секс.

 

Четете още: 8 причини за промяната на сексуалния живот в двойката, след раждането на детето

 

ако имате предлежаща плацента (placenta praevia) – аналният секс може да причини нараняване на плацентата, ако тя покрива част или цялото влагалище. Това също може да причини тежко кървене.

 

вие и вашият партньор имате полово предавана болест – много по-лесно е да се заразите или да предадете полово предавана болест чрез анален, отколкото вагинален секс.

 

секс, анален секс, бременност

 

Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че ако практикувате анален секс, вашият партньор трябва да се измие много добре и да използвате нов презерватив преди да смените към вагинален секс. В противен случай, това представлява риск от бактериална инфекция, която може да бъде причина дори и за аборт.

 

Независимо какъв секс практикувате, бъдете внимателни в началото и слушайте своето тяло. Експериментирайте, за да видите какво работи за вас и вашия партньор. Говорете един с друг, за да разберете какво чувствате. Колкото по-отворени и честни един към друг сте, толкова по-вероятно е и двамата да сте удовлетворени от сексуалния си живот.

 

Снимки: Yon Garin  Fotógrafo · Argazkilaria, bies Foter.com

Добави коментар